IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биткойнът изпрати неочаквано силен септември въпреки новите проблеми

Ръстът за месеца е над 7%, което е най-доброто представяне от поне 2013 г. насам

11:18 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът изпрати един положителен септември, въпреки че в исторически план месецът не е най-доброто време за криптовалутите. Новият месец октомври – традиционно един от най-добрите по отношение на възвръщаемостта – монетата посреща на червено, след като по-рано в понеделник цената ѝ спадна под 65 хил. долара.

Минути след 10:30 ч. българско време тя отписва близо процент от стойността си до 63 982 долара. Червената вълна се простира и при другите криптовалути – соланата поевтинява с 0,8%, рипълът – с 2,4%, а доуджкойнът – с 3,4%. На тенденцията засега се противопоставя етерът, който поскъпва със скромните 0,1%.

„След силно набиране на инерция от началото на септември техническите индикатори сега сигнализират насрещни ветрове за биткойна“, коментира Браян Стругатс, ръководител на звеното за спот търговия на брокера FalconX.

Миналият месец бе необичайно положителен за биткойна, който въпреки понеделнишките спадове отчита над 7% ръст на цената си за месеца – това е и най-доброто му представяне от поне 2013 г. насам, показват данни на CoinGlass, цитирани от CoinDesk.

Месечна възвръщаемост на биткойна. Графика: CoinGlass Месечна възвръщаемост на биткойна. Графика: CoinGlass

Това може да се окаже и добра новина за октомври, тъй като през всяка предишна година със „зелен“ септември октомври е донасял още ръстове на цените. Настоящият месец е и исторически един от най-силните за биткойна, като записва положителна месечна възвръщаемост в девет от единайсетте години от 2013 г. насам.

Въпреки това трейдърите на опции очакват по-значително рали да има едва след изборите в САЩ през ноември, позиционирайки се за по-слабо представяне през идните седмици, коментира Джейк Островскис, трейдър на Wintermute.

„Със спот търговията, спаднала под 65 хил. долара, волатилността сигнализира склонност в посока надолу до края на октомври и ноември“, коментира той, добавяйки, че в момента позиционирането на трейдърите подкрепя следизборно рали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още