IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доналд Тръмп представи криптобизнес

Не става ясно как е бил създаден World Liberty Financial и какви точно услуги ще предоставя

07:04 | 17.09.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Доналд Тръмп представи бизнес с криптовалути, но не разкри подробности за него, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Представянето се състоя на живо в платформата X Spaces. Там Тръмп се включи в широка дискусия, която засегна втория опит за убийство срещу него в неделя и прехода му от скептик относно криптовалутите към човек, който се интересува от тях.

Бизнесът се нарича World Liberty Financial. Не става ясно как е бил създаден, как се финансира и какви точно услуги ще предоставя.

В общ план новият бизнес на милиардера има намерение да предлага редица услуги, основани на т.нар. децентрализирано финансиране - механизъм, който премахва необходимостта да се минава през посредник като банка, за да се извършват трансакции с трета страна. World Liberty Financial ще даде възможност за даване и заемане на криптовалути от други потребители - услуга, която вече се предлага от редица платформи.

Необичайно е кандидат за президент да стартира нова бизнес инициатива толкова близо до изборите, но Тръмп се опитва да привлече поддръжници на цифровите активи и техните долари преди деня на изборите на 5 ноември.

В миналото Тръмп се подиграваше с криптовалутите и ги определяше като измама. Но по време на кампанията си по преизбиране той започна да приема цифрови активи и обеща да превърне САЩ в "криптостолица на планетата" с леки регулации и национален резерв от биткойни.

Двамата големи синове на Тръмп -  Ерик и Доналд-младши, популяризираха проекта през последните седмици, като обещаха, че той ще трансформира света на финансирането на цифрови активи, без да уточняват подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 17.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
earth1225
преди 48 минути
Според мен още 2-3 подобни туитвания и типичния републиканец, ще се откаже да гласува за него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Алехандро
преди 1 час
Чета, и не мога да повярвам, че това е възможно!? Какъв крадец, какъв мошеник, какъв престъпник от средна класа!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още