IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дебатът на Тръмп и Харис донесе понижения за биткойна

Шансовете за победа се накланят в полза на вицепрезидента, което изтри от цената на най-старата криптовалута

12:36 | 11.09.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Първият дебат между основните кандидати за президент на САЩ донесе понижение на цената на биткойна, макар и ограничено. Силното представяне на вицепрезидента и кандидат на Демократическата партия Камала Харис наклони везните в нейна полза за сметка на републиканеца и защитник на криптосектора Доналд Тръмп.

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация е на червено в сряда, отписвайки минути след 12:30 ч. 0,8% от цената си за денонощието до 56 606 долара. По-рано спадовете стигнаха до поне 2%. На по-широкия пазар също има преобладаващи понижения на цените.

Биткойнът е един от активите, които се влияят от представянето на бившия президент Тръмп в надпреварата за Белия дом заради подкрепата, която той обеща за сектора.

По време на дебата Тръмп често се оказваше в отбранителна позиция, засипан от Камала Харис с поток от атаки срещу ограниченията на абортите, годността му да заема длъжността и безбройните му правни неволи. По-късно поп певицата Тейлър Суифт, която има значително влияние в американското общество и отвъд него, също обяви, че ще подкрепи Харис на вота. Всичко това наклони везните, отразени от пазарите на залози, в полза на демократите, посочва Bloomberg.

„Пазарът оцени, че Камала Харис спечели дебата, особено в ранните етапи, което се пренесе като малко движение надолу за криптовалутите“, коментира Кароли Маурон, съоснователка на Orbit Markets.

Харис все още не е заела твърда позиция по отношение на криптосектора, въпреки че миналия месец съветник на кампанията ѝ заяви, че вицепрезидентът ще подкрепи мерки за подпомагане на растежа на сектора.

За разлика от нея, Тръмп вече категорично се обяви за поддръжник на криптосектора, като дори обеща, че ако дойде на власт, ще създаде национален крипторезерв и ще направи САЩ „криптостолица на планетата“. Това е значителен обрат за кандидат-президента, който по-рано е наричал сектора „измама“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 11.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
penkiler1415
преди 28 минути
Не е лесно от младия претендент да се превърнеш в дъртия претендент.Ако демократите са измислили стратегията предварително-да оставят Тръмпи да се надсмива над Байдън за това че е стар и изкуфял а после да го поставят в същата позиция-това е един от най-хитрите номера които съм виждал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
Алехандро
преди 1 час
Абсолютно изкукуригал старец без връзка с реалността или с главния мозък. И най-важно без никакви идеи за бъдещето на САЩ. Всичко се оповава на мракобесния "проект 2025" който може да нанесе на Америка непоправими структурни вреди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Алехандро
преди 1 час
Оранжевия не може да бъде президент дори и само за това, че позволи една средно интелигентна жена да го направи смешен. Той не може да се владее, не може да мисли бързо или рационално и както винаги прибягва да детски лъжи и измислици, които работят само пред най-тъпите от неговите избиратели. Сега пък измисли, че имигрантите крадели кученцата и котетата на хората и ги ядели. Дори и когато *** му казаха, че това е лъжа и няма данни за такова нещо, той пак продължи да настоява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още