IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биткойн пазарът бележи рекордна активност за първите осем месеца на годината

Количеството изтъргувани обеми е на стойност 2,874 трлн. долара, или с близо 20% повече от същия период на бичата 2021 г.

16:58 | 10.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойн пазарът достигна безпрецедентна активност през първите осем месеца на годината, задминавайки рекордните търгувани обеми, наблюдавани по време на бичия пазар през 2021 г.

Общото количество изтъргувани обеми, или доларовото изражение на броя купени и продадени биткойни на централизирани борси, е в размер на 2,874 трлн. долара за първите осем месеца на годината, показват данните на Kaiko, цитирани от CoinDesk.

Това е с близо 20% повече от регистрираните 2,424 трлн. долара за същия период на 2021 г. и най-голямата сума от 2012 г.

„Увеличението на криптоволатилността е придружено от нараснало пазарно участие, поне на биткойн пазара“, се казва в седмичния доклад на Kaiko.

В същото време данни от платформата TradingView показват, че 10-дневната реализирана, или историческа, волатилност на биткойна е нараснала до годишните 100% през април, след като по-рано през март цената на монетата достигна нов рекорд от близо 70 хил. долара.

Волатилността се увеличи отново по-рано миналия месец на фона на подновените притеснения за състоянието на американската икономика и турбуленциите около японската йена, който дестабилизираха рисковите активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 10.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още