IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камарата на представителите в САЩ планира изслушвания на криптотеми през септември

Темите ще включват по-конкретно децентрализирани финанси, надзорът на SEC и извършването на измами

13:20 | 30.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Samuel Corum/Bloomberg
Снимка: Samuel Corum/Bloomberg

Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите в САЩ ще проведе серия от изслушвания на тема криптовалути в опит да подобри разбирането си за индустрията. Това съобщава запознат източник за CoinDesk.

Темите ще включват по-конкретно децентрализирани финанси (DeFi), надзорът на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) и извършването на измами.

Комисията към Камарата, която осъществява надзор върху ценните книжа и повечето финансови продукти, ще изготви календар за септември, който ще е изпълнен с теми, свързани с криптовалутите, посочва източникът. Нейният председател Патрик Макхенри от Републиканската партия се пенсионира в края на годината и заяви по-рано, че една от оставащите му цели е да завърши един от проектите за федерални криптозакони.

Първото изслушване на 10 септември ще е посветено на DeFi.

На 18 септември ще има две изслушвания – едно за практиките по правоприлагане на Комисията по ценните книжа и по-късно за последствията от схема за измама чрез представяне за романтичен партньор.

Най-голяма тежест обаче се очаква да има изслушване на 23 септември, на което е планирано да говорят представители на SEC. Вероятно американските законодатели ще поискат да присъстват председателят Гари Генслър и останалите членове на петчленната комисия, което е необичаен подход.

Говорител на Генслър не е реагирал на запитване за коментар по отношение на готвения график.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 30.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още