IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доналд Тръмп: САЩ ще бъдат криптостолицата на планетата

„Искат да ви задушат“, каза Тръмп във видеото в социалната мрежа X, без обаче да уточнява кои са „те“

11:19 | 30.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка:  Emily Elconin/Bloomberg
Снимка: Emily Elconin/Bloomberg

Доналд Тръмп изглежда се гмурка още по-дълбоко в света на цифровите активи, като обеща да разкрие планове, които ще направят САЩ „криптостолицата на планетата“, съобщава Bloomberg.

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия за поста не даде повече подробности във видеото, публикувано в социалната мрежа X в четвъртък. Публикацията включва връзка към World Liberty Financial, проект за децентрализирани финанси, с който синовете му са обвързани. Метаданните на уебсайта описват проекта като „авангардната“ DeFi платформа, която ще свърже потребителите с „най-добрите инструменти за децентрализирани финанси за сигурни, високодоходни криптоинвестиции“.

„Този ​​следобед представям своя план, за да гарантирам, че САЩ ще бъдат криптостолицата на планетата“, се казва във видеото.

Републиканецът направи пълен обрат по отношение на този клас активи, който определяше като измама по време на управлението си. Миналия месец той беше един от говорителите на биткойн конференция, в рамките на която донори получаваха място на кръгла маса с Тръмп срещу 844 600 долара.

Децентрализираните финанси, или DeFi, са подсектор на криптосегмента, който има за цел да елиминира посредници като банки и брокери чрез използването на софтуерни приложения. Поддръжниците му твърдят, че DeFi проектите ще демократизират финансите.

„Искат да ви задушат“, каза Тръмп във видеото в социалната мрежа X, без обаче да уточнява кои са „те“. „Няма да позволим това да се случи“, допълва той.

Според привърженици на криптовалутите строгият регулаторен надзор превърна САЩ в не толкова благоприятна среда за развитие на DeFi проекти.

Засега остава неясно какво точно ще представлява проектът, популяризиран от Ерик и Доналд Тръмп-младши. World Liberty Financial вече стартира канал в платформата Telegram с повече от 52 хил. абонати.

В същото време във вторник беше пусната четвърта колекция от незаменяеми токени (NFT) на Тръмп, на чиито изображения се вижда бившият президент в костюм на супергерой, яхнал мотор и др. Всяко NFT се продава за 99 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 30.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още