IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на биткойна удари 10-дневно дъно под 59 хил. долара

В същото време етерът изтрива 9,2% от стойността си до 2439 долара

11:28 | 28.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът отчете най-голямото си поевтиняване след сътресенията на международните пазари в началото на август. Това се случва на фона на разпродажби на по-широкия пазар, включително и при втората по пазарна капитализация монета етер.

Най-старата криптовалута изтрива от стойността си над 6%, което е най-големият спад от 5 август насам. Минути преди 11 ч. българско време монетата се разменя при цена от 58 758 долара, което е понижение от 6,5% за денонощието. Цената ѝ не е падала под 59 хил. долара от 19 август насам, показват данни на CoinDesk.

Цената на биткойна през последния месец. Графика: CoinGecko Цената на биткойна през последния месец. Графика: CoinGecko

В същото време етерът изтрива 9,2% от стойността си до 2439 долара.

При рипъла понижението е от 2,9%, при соланата близо 8%, а при доуджкойна 7,3%.

Водещите монети се разделят с подкрепата, която получиха миналата седмица след речта на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл, в която той даде ясни индикации за предстоящи лихвени понижения

„На практика имаме Фед в действие“ за много активи, което прави отслабването на биткойна под 200-дневната пълзяща средна цена на монетата „малко притеснително“, коментира Тони Сикамор, пазарен анализатор на IG Australia Pty, цитиран от Bloomberg.

Трейдърите очакват последните резултати за представянето на технологичния гигант Nvidia, който се превърна в показател за състоянието на бизнеса с изкуствен интелект, помогнал за извеждането на международните акции до нови рекорди. Отчетът на компанията се очаква по-късно в сряда и може да разпали апетита за по-рискови инвестиции, включително за биткойна, коментира Сикамор.

Поевтиняването на биткойна е факт и въпреки притока на капитали към борсово търгуваните фондове, инвестиращи директно в най-старата криптовалута.

Цената на биткойна нараства с 42% тази година, достигайки през март нов рекорд от 73 798 долара. Но продължителният период под това равнище предизвика някои съмнения за това дали е останала инерция на ралито.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 28.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още