IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Binance: Нямаме нужда от IPO

Целта на борсата е изграждане на успешен бизнес не само през следващите няколко години, но и идните 50 до 100 години, заяви главният изпълнителен директор Ричард Тън

14:50 | 22.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Ричард Тън. Снимка: Nathan Laine/Bloomberg
Ричард Тън. Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

Binance се намира в добра финансова форма и на този етап няма нужда от първично публично предлагане (IPO). Това заяви изпълнителният директор на най-голямата криптоборса в света Ричард Тън в интервю за CoinDesk.

„Ние сме в много добра финансова форма, така че няма нужда да обмисляме каквото и да е било набиране на средства или IPO на този етап“, заяви той. По думите му компанията е на печалба и е много стриктна по отношение на разходите, така че идеята за първично публично предлагане не е на дневен ред.

Усилията на борсата да направи дейността си по-прозрачна – като е похарчила миналата година с 36% повече за законови съответствия спрямо 2022 г. и продължава да търси място, където да създаде централа, според Тън са с цел по-добра връзка с международните регулатори.

„Наистина става въпрос за това да изградим устойчиво предприятие, което не само ще е успешно през следващите няколко години, но ще продължи да просперира през идните 50 до 100 години“, прогнозира той. „Това със сигурност е наш стремеж“, допълни Тън.

Наследството на Чанпън Джао

Изпълнителният директор, който бе назначен след съдебното дело срещу компанията и нейния съосновател, каза, че Чанпън Джао не е част от ежедневните операции на компанията или процеса по взимане на решения. През юни Джао започна излежаването на 4-месечната си присъда в САЩ.

„В рамките на американското споразумение Чанпън Джао няма възможност да бъде ангажиран с дейността на компанията“, каза Тън, като добави, че самият той не разговаря с Джао.

Въпреки това той заяви, че партньорката на Джао и съоснователка на Binance И Хъ все още е „ключова част“ от мениджърския екип.

На въпроса дали Binance обмисля набирането на капитал за намаляване на дела на собственост на Джао, Тън отговори, че подобен въпрос трябва да се отправи към акционерите и борда на директорите.

По думите му обаче статутът на съоснователя на затворник не е чак такова предизвикателство по отношение на регулациите, колкото външните наблюдатели може би си мислят. Тън наблегна на важността криптоборсата да разчисти отношенията си с регулаторите и да продължи напред с бизнеса си по-прозрачно. „Признаваме предишните си грешки. Платихме висока цена на този фронт“, допълни той.

Без интерес към САЩ

Една страна, към която Binance не проявява интерес за разширяване на бизнеса, е САЩ, където Джао излежава присъда.

„На този етап това, върху което сме наистина фокусирани, е маркетингът извън САЩ“, коментира Тън.

Той заяви, че резултатът от предстоящите президентски избори няма голямо значение за компанията. В тях кандидатът на републиканците Доналд Тръмп се позиционира като защитник на криптосектора, въпреки че и демократът Камала Харис сигнализира за приятелско отношение към дигиталните активи.

„Нашият бизнес е извън САЩ“, каза Тън. „Ние гледаме с вълнение какво се случва в САЩ, но това няма никакво отношение върху нашия бизнес“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 22.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още