IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камала Харис ще подкрепи политики в полза на криптоиндустрията

Секторът сигнализира, че едно от нещата, от които се нуждае, са стабилни правила за работа, коментира съветник на кампанията на вицепрезидента

11:00 | 22.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Вицепрезидентът Камала Харис ще подкрепи мерки за подпомагане на растежа на цифровите активи. Това съобщи неин политически съветник, подчертавайки усилията за ухажването на сектора, който продължава да разширява политическото си влияние.

„Тя ще подкрепи политики, които гарантират, че нововъзникващите технологии и този вид индустрия могат да продължат да растат“, каза Брайън Нелсън, старши политически съветник на кампанията ѝ, попитан за усилията на вицепрезидента да ангажира криптообщността по време на кръгла маса на Bloomberg в рамките на конвенцията на Демократическата партия в сряда.

Някои криптоинвеститори се обединиха зад кампанията на бившия президент Доналд Тръмп, след като републиканецът каза, че подкрепя намаляването на държавните регулации върху индустрията. Тръмп, който в миналото е наричал криптовалутите измама, сега притежава цифрова валута за най-малко 1 млн. долара и смята, че САЩ трябва да развият индустрията, за да попречат на Китай да ги изпревари.

Екипът на Харис сигнализира, че все още се интересуват от прилагането на предпазни мерки в индустрията, която през последните години преживя някои знакови фалити.

„Очевидно те заявиха, че едно от нещата, от които се нуждаят, са стабилни правила, правила за работа“, каза Нелсън, правейки препратка към речта на Харис от миналата седмица, която изложи първоначалните стълбове на нейната икономическа политика.

В изказване по време на предизборно събитие в щата Северна Каролина миналата седмица Харис не спомена конкретно цифровите активи, но обеща, че ако бъде избрана за президент, тя ще „се съсредоточи върху намаляването на ненужната бюрокрация и ненужната регулаторна тежест“ и ще насърчи „иновативните технологии, като същевременно защитава потребителите и създава стабилна бизнес среда с последователни и прозрачни правила на работа“.

Криптоиндустрията се задъхва под тежестта на регулациите по време на мандата на Джо Байдън и сега се опитва да разшири политическото си влияние включително и чрез щедри дарения за предизборните кампании.

Тръмп вече даде заявка, че ще уволни председателя на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) Гари Генслър, чийто мандат изтича през 2026 г., ще създаде регулатори, приятелски настроени към индустрията, ще сформира консултативен съвет към президента за криптоиндустрията и др.

Заявките му за намаляване на регулаторната тежест му спечелиха подкрепата на видни криптоентусиасти, включително милиардерите Камерън и Тайлър Уинкълвос, които управляват Winklevoss Capital Management.

Рохини Косоглу, която преди това е била съветник по вътрешната политика на Харис, каза на кръглата маса в сряда, че подходът на вицепрезидента към икономиката е такъв, който би дал повече сигурност на бизнеса за разлика от евентуален втори мандат на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 22.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още