IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията със спот етер ETF-ите може да започне още следващия вторник

Според източник на един от емитентите е било съобщено, че SEC няма повече коментари по финален документ, чието окончателно подаване трябва да стане до сряда

10:39 | 16.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Комисията за ценните книжа и борсите (SEC) е съобщила на кандидат-емитентите на спот етер борсово търгувани фондове (ETF) в понеделник, че търговията с инструментите може да започне още следващия вторник. За това съобщават двама източници пред CoinDesk.

Представители на SEC са заявили на един от емитентите, че регулаторът няма други коментари по наскоро подадените документи S-1 (финалните изисквани преди пускането, бел. ред.) и окончателната им версия трябва да бъде представена до сряда, съобщава единият източник. Фондовете може да бъдат листнати на борсите във вторник, 23 юли.

Втори източник твърди, че е възможно търговията да започне във вторник, след като пускането на ETF-ите бъде потвърдено следващия понеделник.

Емитентите са подали коригирани документи S-1 миналата седмица, но тепърва трябва да оповестят някои подробности, включително каква такса ще налагат на инвеститорите за управление. Само някои емитенти, включително VanEck и Invesco Galaxy, досега са разкрили цените си.

Щом веднъж станат достъпни за търговия, спот етер ETF-ите може да запишат приток на капитал до 5 млрд. долара през първите шест месеца, прогнозира криптоборсата Gemini. От Steno Research посочват, че очакват притока да е до 20 млрд. долара през първата година.

В същото време от изследователската фирма Kaiko посочват, че пускането на ETF-ите може да подкрепи представянето на етера, позволявайки му да задмине биткойна. От Kaiko посочват, че съотношението на цената на етера спрямо биткойна е нараснало до около 0,05 от 0,045 след първия етап на одобрение на инструментите.

Съотношението измерва това колко биткойна са необходими, за да се купи един етер. По-високо съотношение е по-добро за етера, защото означава, че стойността на токена е по-висока спрямо тази на биткойна.

Цената на етера нараства с 1,7% за денонощието до 3408 долара минути преди 10 ч. българско време, докато тази на биткойна напредва с 0,6% до близо 63 4015 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 16.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още