IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance: Тази година ще е знакова за криптоиндустрията

Това се дължи на по-голямата регулаторна яснота, по-широкото приемане и пускането на спот биткойн ETF-и, според главния изпълнителен директор

13:36 | 14.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Ричард Тън. Снимка: Bloomberg LP
Ричард Тън. Снимка: Bloomberg LP

Тази година е напът да се окаже знакова за криптоиндустрията. На това мнение е главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса в света Binance Holdings Ричард Тън, цитиран от Bloomberg. Това се дължи на по-голямата регулаторна яснота, по-широкото приемане на монетите и пускането на спот биткойн борсово търгуваните фондове.

Активите на потребителите на Binance са нараснали с 42 млрд. долара през 2024 г. с възстановяването на криптоцените, коментира още той в интервю. Този месец платформата е достигнала 200 млн. регистрирани потребители, въпреки че той отказва да каже колко от тях активно търгуват на платформата. Говорител на компанията посочи, че месечно активните потребители са нараснали с 12,5% от февруари до май.

„Инерцията продължава да е много силна, което е много окуражителен знак за нас“, каза Тън. „Освен институционалното участие, наблюдаваме и участие на дребно също“, посочи още той.

Тън бе назначен за главен изпълнителен директор на криптоборсата на мястото на съоснователя Чанпън Джао в рамките на споразумение с американските власти, което включва над 4 млрд. долара глоби. Джао остава най-големият акционер на Binance и със своето нетно състояние от 41,9 млрд. долара е и най-богатият затворник в САЩ, след като по-рано този месец започна излежаването на 4-месечната си присъда.

В момента на борсата има около 114,6 млрд. долара активи, показват данни на тракера DeFiLlama.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 14.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още