IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спот биткойн ETF-ите изпратиха най-добрия си ден от март

Притокът на 880 млн. долара за един ден е и второто най-добро представяне от пускането на инструментите през януари

12:30 | 05.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Листнатите в САЩ спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) отчетоха над 880 млн. долара приток на капитал във вторник, показват предварителни данни, цитирани от CoinDesk.

На първо място с най-голям прилив бе инструментът FBTC на Fidelity с 378 млн. долара. След него, но значително по-назад е IBIT на BlackRock с 270 млн. долара, а GBTC на Grayscale записа 28 млн. долара положителен резултат.

Това представлява най-добрият ден за приток на капитал за фондовете от март насам и втори най-добър като цяло от пускането им през януари.

Активността се ускори напоследък на фона на като цяло бичо настроение след няколко мрачни седмици от средата на април до началото на май. Това бе период без никакви нетни положителни потоци в някои дни и дори отлив на средства от ETF-и като IBIT на BlackRock.

Според данни на анализатора на Bloomberg Ерик Балхунас ETF-ите са получили 3,3 млрд. долара през последните четири седмици и нетният приток от началото на годината е стигнал 15 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 05.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още