IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank ще работи с Bitpanda в „предпазливо“ обръщане към криптосектора

Депозитите или тегленията на фиатни валути от Bitpanda ще минават през най-голямата банка в Германия, но няма да включват криптовалути

13:19 | 04.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Ore Huiying/Bloomberg
Снимка: Ore Huiying/Bloomberg

Deutsche Bank ще работи с Bitpanda за обработка на клиентски депозити и тегления за австрийската криптоборса, съобщиха двете компании пред Ройтерс.

Криптоиндустрията се затрудняваше да намери банкови партньори, особено след банкрута през 2023 г. на Silvergate Capital Corp, Signature Bank и Silicon Valley Bank, които имаха висока концентрация на клиенти, свързани с криптосектора.

Съвместното партньорство обаче е нов знак, че криптосегментът все повече се доближава до традиционните финанси. В рамките на сделката Deutsche ще предоставя на потребителите на Bitpanda в Германия местни банкови сметки.

Това означава, че депозитите или тегленията на фиатни валути от Bitpanda ще минават през най-голямата банка в Германия. Някои банки не позволяват на клиентите да прехвърлят средства към криптоборси.

Базираната във Виена Bitpanda, която е основана през 2014 г., казва, че има повече от 4 млн. потребители и предлага различни продукти, включително частични акции, криптовалути и благородни метали.

Международният ръководител на отдела за управление на парични средства на Deutsche Оле Матисен заяви, че банката има „много предпазлив“ подход. По думите му кредиторът работи с подбрани партньори и клиенти, които отговарят на регулаторните изисквания и на „повишените очаквания от гледна точка на риска“.

Deutsche няма да участва в прехвърлянето на каквито и да е криптовалути в рамките на споразумението с Bitpanda, а вместо това ще помага на клиентите да прехвърлят активи от и към портфолиото си, като същевременно поддържа платежните процеси на Bitpanda, каза Матисен.

Говорител на Deutsche заяви, че банката има сходно партньорство с базираната в Хонконг криптоборса Hashkey, но Bitpanda е първият такъв клиент в региона на Европа, Близкия изток и Африка.

Bitpanda вече е корпоративен клиент на Deutsche в Австрия и Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 04.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още