IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът поскъпва в очакване на нов катализатор от данните за САЩ

Към 10:15 ч. най-старата криптовалута поскъпва с близо 2% за последното денонощие до 69 086 долара - близо до горния край на диапазона от миналата седмица

11:30 | 03.06.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна се повишава в понеделник, но не се отдалечава много от тесния диапазон около 68-69 хил. долара, в който се движи през последната седмица.

Ръстове има и на по-широкия пазар, който е в очакване на нова порция данни за американската икономика тази седмица.

Към 10:15 ч. най-старата криптовалута поскъпва с близо 2% за последното денонощие до 69 086 долара. Етерът прибавя към стойността си 0,4% до близо 3823 долара.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinGecko Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinGecko

Пазарът остава в очакване на нова информация, след като през уикенда американският президент Джо Байдън наложи вето на резолюция на Конгреса, която щеше да оспори насоките на Комисията по ценните книжа и борсите за работата на криптоиндустрията с банките, съобщи Bloomberg.

Според американските законодатели, които подкрепиха резолюцията, минала в Камарата на представителите с 228 на 182 гласа, насоките на регулатора ограничават възможностите на американците, които искат да съхраняват дигитална валута в традиционни банки. Кредиторите също смятат, че мярката ги ограничава от това да развият бизнеса си към дигиталните активи, увеличавайки разходите.

Новият месец започва с умерен оптимизъм за сектора, след като май също беше силен за биткойна, но не и колкото за други токени. Монетата поскъпна с 11% от началото на предходния месец, но изостава от ръста от 31% при етера, подкрепен от засилването на надеждите, че скоро в САЩ ще има спот етер борсово търгувани фондове, съобщава CoinDesk.

Тази седмица се очаква да донесе повече яснота за икономическата картина в САЩ. В понеделник се чакат данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI), а в петък – за заетостта. Потвърждение за смекчаването на икономическите условия и с това подобряване на шансовете за по-скорошно намаляване на лихвените проценти може да се окаже катализаторът за нови ръстове в криптосектора. Биткойнът може да се опита да завладее нови ценови върхове, след като през март стигна рекордните 73 хил. долара. Обратното – сигнал за трайно силна икономика може да се окаже тест за майското дъно на цената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 03.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aida5
преди 1 месец
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още