IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кампанията на Доналд Тръмп вече приема дарения в биткойни

От там заявиха, че ще създадат „криптоармия“

09:52 | 22.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images
Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

Предизборната кампания на Доналд Тръмп от вторник вече приема криптодарения. Така кандидатът на републиканците изпълни обещанието си да стане първият водещ претендент, който да приема биткойни, етери и други цифрови валути.

Това се случва няколко седмици, след като бившият държавен глава се обяви за кандидата на криптосектора по време на гала вечер в курорта Мар-а-Лаго, съобщава CoinDesk.

От кампанията на Тръмп заявиха в изявление, че ще създадат „криптоармия“, която да се бори с „антикриптоармията“, която сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън води.

Въпреки че Докато Тръмп все още не е предложил никакви конкретни криптополитики, поддръжниците на неговото позициониране приемат настоящото развитие за достатъчно. Това до голяма степен се дължи на факта, че администрацията на настоящия президент и кандидат на демократите Джо Байдън е заемала позиция срещу криптовалутите в миналото.

Установяването на темата за на криптовалутите като част от предизборната кампания може да промени изчисленията на демократите. В сряда се очаква гласуване в Камарата на представителите, което по всяка вероятност ще одобри криптозакон с двупартийна подкрепа, след като някои демократи призоваха колегите си от партията също да му дадат зелена светлина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 22.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още