IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът поевтиня под 42 хил. долара за първи път от седмица

Възходът при мемекойните напоследък започва да показва признаци на приключване

22:52 | 26.12.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Биткойнът поевтиня под 42 хил. долара за първи път от една седмица, а ръстовете при мемекойните напоследък започват да показват признаци на приключване, съобщава Bloomberg.

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна стойност спадна с цели 4,3% за последните 24 часа до 41 656 във вторник в Ню Йорк. По-малките и по-слабо известни токени, които поскъпват през последните седмици, като солана и аваланч, поевтиняват дори повече със спад в цената от по над 10%.

„Гледайки напред, бих останал предпазлив и бих се подготвил за потенциална волатилност тази седмица заради потоци в края на годината, опции и изтичане на фючърси, както и заради цялостната среда на ниска ликвидност около празниците“, казва Хайме Беза, главен изпълнителен директор на криптохедж фонда AnB Investments .

„Основното нещо, което следим сега, е изтичането на опциите за биткойна на 29 декември“, коментира Грег Мориц, съосновател на криптохедж фонда AltTab Capital. „Обикновено, когато имаме ден с изтичане на толкова голямо количество опции, очакваме значителна волатилност в този ден“.

Биткойнът скочи с повече от 150% тази година поради оптимизма, че Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ скоро ще даде първата си благословия за борсово търгуван фонд, който инвестира директно в цифровия актив. Инвеститорите ще разберат до 10 януари дали този залог, който криптобиковете смятат за почти сигурен победител, ще успее.

Междувременно най-големите печалби идват напоследък от мемекойни като Dogwifhat и новомодерните незаменяеми токени. Цените на много от тези токени са скочили с повече от 1000% за няколко дни, макар че все още се търгуват за част от цента. Ръстовете сега се забавят, като цената на Dogwifhat спада с около 30%, а на Bonk – с около 15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 26.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още