IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технически индикатори сочат, че може би предстои поскъпване на биткойна

Стойността на криптовалутата отписа 9%, откакто проби психологическата граница от 30 хил. долара на 14 април

11:21 | 26.04.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Трите поредни дни на поевтиняване на биткойна съвпаднаха с технически индикатори, според които цената на монетата може да нарасне отново, поне краткосрочно, съобщава CoinDesk.

Стойността на криптовалутата отписа 9%, откакто проби психологическата граница от 30 хил. долара на 14 април. Етерът, от своя страна, поевтиня с 14% за същия период, след като стигна пик от 2100 долара.

Няколко неща изпъкват от техническа гледна точка:

- Цената от 30 хил. долара очевидно е сигнал за съпротива. Подкрепата и съпротивата при биткойна и етера като цяло се концентрират около големи кръгли цели числа, защото трейдърите обикновено дават поръчките си за покупки и продажби на нива, които завършват на 0 или 5.

- Достигането на 30 хил. долара за биткойна съвпадна с това, което по това време бе горният диапазон на неговите ленти на Болинджър.

- Налице са сигнали, че както купувачите, така и продавачите на биткойни изглежда са доволни от цената му

Лентите на Болинджър изобразяват 20-дневната пълзяща средна на даден актив и изчисляват две стандартни отклонения над и под средната стойност. Цената на даден актив се очаква да остане в рамките на двете стандартни отклонения през средно 98% от времето, а преминаване на което и да е от равнищата се приема за съществено събитие.

Последното намаляване на цената на биткойна съвпадна с едно по-продължително забавяне на инерцията и в синхрон с движение към долния край на лентата на Болинджър. Забавянето на инерцията личи от спада на индекса на относителна сила (Relative Strength Index - RSI) на биткойна от 71,54 пункта на настоящите 42,53 пункта.

Това приближаване на долния край повдига въпроса за това дали цената ще падне под зададеното дъно. Като се има предвид скорошната история, анализаторите могат да очакват цената на биткойна да напредне отново до 20-дневната си средна стойност.

В сряда цената на биткойна се завърна на зелено в синхрон с прогнозата. Минути преди 10:30 ч. българско време цената се повишава с 3,7% за денонощието до 28 361 долара. При етера ръстът е от 2,22% до 1861 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 26.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 17
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
"Техическите индикатори" са ЕЖК (една жена каза) или в случая поредния спекулант, чакащ за нова порция шарани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 22
khao
преди 1 година
хахахахаха, сега па технически индикатори имало.... aа не пада ли защото сме в ретрограден меркуриий?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
nikiangel
преди 1 година
Глу-паци винаги ще има, парите обаче са на привършване :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още