IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ralph Lauren ще приема плащане с криптовалути в новия си магазин в Маями

Потребителите ще могат да използват биткойн, етер и токена MATIC на Polygon

15:09 | 05.04.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Spencer Platt/Getty Images
Снимка: Spencer Platt/Getty Images

Американската модна марка Ralph Lauren ще започне да приема плащания в криптовалута в наскоро отворения си магазин в Маями – първият обект на бранда, който ще предлага услугата.

Според прессъобщение, цитирано от CoinDesk, магазинът работи с доставчика на услуги BitPay, за да могат потребителите да използват биткойн, етер и токена MATIC на Polygon.

В допълнение марката работи и с Web3 общността Poolsuite за пускането на събрандирани незаменяеми токени (NFT), които ще бъдат подарявани на настоящи притежатели на NFT колекцията за членове на Poolsuite.

„Този магазин ще е възможност за нас като марка да съберем ценна информация, продължавайки да проучваме сегмента“, коментира главният директор на Ralph Lauren по иновациите и брандинга Дейвид Лорън в интервю за WWD. „Ние сме в ранните етапи на нашата пътна карта, но виждаме вълнуваща възможност напред сред дигиталните стоки и виртуалните изживявания за надграждане на нашите отправни точки в метавселената“, допълни той.

Ralph Lauren опипва почвата на Web3 и пусна колекция дигитални дрехи съвместно с популярните гейминг светове Roblox и Fortnite. Главният изпълнителен директор на компанията Патрис Лувет заяви през януари 2022 г., че компанията активно търси нови начини за свързване с по-младите си потребители, включително чрез метавселената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Не, няма да приема плащане в шиткойни. Защото е незаконно платежно средство. Ще приема плащания в долари. А тези, дето ще искат да плащат с шиткойни, просто ще ги продават срещу истински пари преди самото плащане. Откога чакам някой да покаже касов бон или фактура в шиткойни, хайде, докажете, че се плащало в шиткойни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още