IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протоколите на Фед не можаха да разстроят биткойна за дълго

Всички са предпазливи за това, което предстои в рамките на тази година, коментира Джейк Бойл от Caleb and Brown

10:53 | 23.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптопазарите минаха на червено, но впоследствие успяха да се възстановят, след като по-рано в сряда Федералният резерв на САЩ публикува протоколите от последното си заседание, които не бяха толкова окуражаващи, колкото се очакваше, съобщава CoinDesk.

В документа е отбелязано, че членовете на институцията са съгласни, че има сигнали за намаление на инфлацията, но те не са достатъчни и ще има нужда от ново увеличаване на основната лихва.

Въпреки това оптимизмът надделя в четвъртък. Към 10 ч. българско време цената на биткойна нараства с 1,3% за денонощието до 24 377 долара. Цената на биткойна през последното денонощие. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последното денонощие. Графика: CoinDesk

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтиня до 23 600 долара веднага след публикуването на протоколите. Тя обаче успя да се върне към тесния си диапазон от последните дни между 24 и 25 хил. долара.

„Всички са предпазливи за това, което предстои в рамките на тази година“, коментира Джейк Бойл, главен търговски директор на криптоброкера Caleb and Brown. „На този етап изглежда, че позицията е станала по-консервативна на базата на това, че 25 базисни пункта имат по-малък ефект от 50, но е важно всички да си спомним, че (лихвата, бел. ред.) все още върви нагоре, което означава, че решението очевидно не е налице“, посочва той.

От своя страна, етерът прибавя 1,4% към стойността си за последните 24 часа до 1667 долара. Ръстовете продължават и на по-широкия пазар с 1,5% за рипъла, 1,8% за Binance Coin и 2,4% за карданото.

Анализаторът на CoinDesk Глен Уилямс отбелязва, че биткойнът и етерът се движат на различни фронтове, като инвеститорите изпращат биткойни към борсите и премахват етери от там. Това е сигнал за мечи настроения за първата криптовалута и бичи за втората – разминаване с обичайната им корелация.

В другите криптоновини: банковият гигант JPMorgan посочва в доклад, че криптоборсата Coinbase се намира в добра позиция за значително подобрение на годишна основа на своята EBITDA (печалба преди лихвите, данъците, обезценяването и амортизацията, бел. ред.). Но също така от Федералната търговска комисия на САЩ съобщават, че са започнали разследване срещу фалиралия криптокредитор Voyager Digital и негови мениджъри по обвинения за подвеждащ маркетинг на криптовалути.

В имейл до CoinDesk съоснователят на децентрализирания блокчейн Pastel Network Антъни Георгиадес посочва оптимистично, че „малко по-добрият от очакваното отчет на Coinbase може да говори, че сме се придвижили към последната част на криптозимата“.

Той обаче предупреждава, че „може да има дълбоки корекции при биткойна и криптовалутите“, дори и налице да са условия за „продължително рали“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 23.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още