IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът започва новата седмица, тествайки нивото от 25 хил. долара

Предстоящата седмица ще е ключова, ако биткойнът иска да достигне 30 хил. долара, смята анализатор

10:42 | 20.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът започва понеделника в подножието на прага от 25 хил. долара след седмица на ръстове.

През миналата седмица биткойнът поскъпна с над 11%, а при етера ръстът бе от 9%. Монети като солана, полкадот и полигон също постигнаха двуцифрени увеличения на цената от съответно 20%, 19% и 18,5%, съобщава CoinDesk.

Въпреки това биткойнът започва новата седмица на червено със спад на цената от 0,3% за денонощието минути преди 10 ч. българско време до 24 511 долара. Етерът обаче поскъпва с 0,2% до 1697 долара. Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Джо Дипаскале, главен изпълнителен директор на фонд мениджъра BitBull Capital, посочва прага от 23 хил. долара като ново ниво на подкрепа. Според него предстоящата седмица ще е ключова, ако биткойнът иска да достигне 30 хил. долара.

„Беше от ключово значение за биткойна да си върне нивото от 23 хил. долара, ако искаме да видим още възходящо действие“, посочва той пред CoinDesk. „С приближаването на края на февруари ново бичо приключване на месеца може да е това, от което пазарът се нуждае, за да тества биткойнът 30 хил. долара“, допълва Дипаскале.

Прогнозата му е, че пазарът ще се консолидира, ако не и да поеме нагоре, като в краткосрочен план движението надолу ще е ограничено.

Биткойнът отбелязва силно начало на годината, след като през 2022 г. изтри 64% от стойността си - едно от най-лошите годишни представяния на токена в историята. Въпреки поредицата от лоши новини и регулаторни мерки цената изглежда устойчива. Според скептиците обаче възстановяването може да се окаже уязвимо на риска от задържане на по-високи лихвени проценти за по-дълго, въпреки че други виждат възможност за покупки, посочва Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 20.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още