IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптоборсата Kraken спира дейността си в Япония

До 31 януари клиентите ще могат да изтеглят фиатните и криптоактивите си

12:30 | 28.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптоборсата Kraken обяви, че прекратява операциите си в Япония от следващия месец. Като причина компанията посочва настоящите пазарни условия в страната и отслабения криптопазар като цяло.

Kraken ще прекрати регистрацията си към Агенцията за финансови услуги на Япония от 31 януари, докогато клиентите ще трябва да изтеглят фиатните и криптоактивите си, става ясно от позиция, цитирана от Ройтерс.

От компанията посочват, че разполагат с достатъчно средства, за да гарантират, че потребителите ще могат да изтеглят средствата си без забавяне.

Миналия месец от Kraken заявиха, че ще намалят работната си сила с 30%, или около 1100 служители, тъй като пазарните условия са намалили търсенето на дигитални активи.

Цената на биткойна се понижи с 60% от началото на годината, а по-широкият пазар се сви с 1,4 трлн. долара, притиснат от краха на империята на Сам Банкман-Фрийд, на стейбълкойна terraUSD по-рано през годината и няколко други високопрофилни фалита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 28.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още