IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крипторалито се охлажда заедно с ентусиазма за промените при етериума

Биткойнът поевтинява с 0,5% за последното денонощие до 24 018 долара към 10 ч. българско време

10:45 | 16.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цените на криптовалутите са предимно на червено във вторник след охлаждане на ралито в сектора, което беше подкрепено от предстоящите промени в блокчейна на етериума.

Биткойнът поевтинява с 0,5% за последното денонощие до 24 018 долара към 10 ч. българско време, показват данни на CoinDesk. По-рано през уикенда токенът мина прага от 25 хил. долара за първи път от юни насам. От 17 юни насам монетата е поскъпнала с 18%.

Етерът пък изтрива 1,4% за последните 24 часа до 1880 долара, след като по-рано поведе ралито на фона на успешния финален тест преди предстоящото подобрение на системата си за работа. В събота монетата достигна цена от 2000 долара, а от средата на юни поскъпването е с около 75%.

Ралито донесе ръстове и на т. нар. меме койни, които във вторник продължават повишенията си. Доуджкойнът прибавя 5,3% към цената си до 0,081328 долара, а шиба ину – 1,4% до 0,000016 долара.

Ефект върху настроенията на по-широкия пазар оказа и новината за поредния криптокредитор с проблеми. Hodlnaut, който наскоро спря тегленията от платформата си, е подал молба в Сингапур за поставяне под защита от кредитори, съобщи Bloomberg.

Ходът позволява временно спиране на исковете, така че компанията да се фокусира върху план за възстановяване, се казва в позиция на компанията. Оттам посочват, че работят с адвокати за стабилизиране на финансовото си състояние, добавяйки: „Не всички ваши активи са изчезнали“. Компанията също така признава, че се намира в „трудна финансова ситуация“.

Според Мат Малей, главен пазарен стратег на Miller Tabak & Co, пониженията са естествени, тъй като инвеститорите „прибират част от залозите от масата“.

„Трябва да осъзнаем, че криптопазарът все още е спекулативен“, каза Малей, цитиран от Bloomberg. „Смятам, че е нормално и здравословно, отчитайки последните ръстове, особено при етериума“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още