IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мобилното приложение iuvoSAVE: Нов етап в дигиталните инвестиции

Създадена с мисията да предложи алтернатива на традиционните инвестиционни инструменти, iuvo помага на потребителите да накарат своите пари наистина да работят за тях

12:12 | 30.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Мобилното приложение iuvoSAVE: Нов етап в дигиталните инвестиции

Още от своето основаване през 2016 г. платформата за P2P инвестиции iuvo има за цел да преобрази начина, по който хората управляват своите свободни средства и да печелят допълнително от спестяванията си. Създадена с мисията да предложи алтернатива на традиционните инвестиционни инструменти, iuvo помага на потребителите да накарат своите пари наистина да работят за тях. Платформата позволява на потребителите да закупуват части от вече отпуснати кредити, предоставяйки им възможността да получават доходност от средно 9,2% от лихвите по тези кредити. В същото  време партньорите на iuvo използват тези средства, за да финансират развитието на своите бизнеси.

За да продължи да отговаря на динамично променящите се нужди на съвременния потребител, през 2022 г. iuvo стартира най-амбициозния си продукт - разработване на мобилно приложение за най-популярния си и лесен за употреба продукт iuvoSAVE. Благодарение на удобните му функционалности и интуитивния му интерфейс, с него бързо и безпроблемно всеки може да започне да инвестира само с няколко клика. Приложението е налично в Google Play и App Store.

Достъпност

IuvoSAVE е предназначено  за широк кръг потребители  – от начинаещи инвеститори  до опитни професионалисти. Минималната  сума за инвестиция е едва 100 лева/евро, което прави продукта и приложението достъпни за всеки, който иска да започне да спестява и печели от своите средства.

Продуктът предлага три основни опции за доходност:

·     5% годишна доходност за 3 месеца

·     6% годишна доходност за 6 месеца

·     7% годишна доходност за 12 месеца

Прозрачност и стабилност

Също както при iuvo, прозрачността е сред основните характеристики и за iuvoSAVE. Благодарение на фиксираните условия на инвестициите потребителите знаят точно колко пари могат да очакват и кога ще ги получат. Това улеснява финансовото планиране и предоставя спокойствие, че средствата им са на сигурно място.

Парите, инвестирани чрез iuvoSAVE, се използват от небанкови кредитни дружества, част от структурата на MFG. Някои от компаниите в групата, сред които са Easy Credit, Viva Credit, iCredit, Access Finance, AXI Card, M Cash, Mi Prestamo и Kredis, вече близо две десетилетия се нареждат на лидерските позиции на своите респективни пазари. Тяхната устойчиво развитие през годините е индикатор за стабилността на инвестираните с iuvo средства, като MFG предоставя и групова гаранция** на тези средства.

Гъвкавост и бърза ликвидност

IuvoSAVE предлага  възможност за предсрочно теглене  на средства, което осигурява  допълнителна гъвкавост за потребителите. Могат да се изтеглят до 10 000 единици на месец срещу такса  от 1% спрямо изтеглената сума, като  натрупаната лихва се запазва. Това гарантира, че потребителите  ще имат достъп до своите пари, когато имат нужда от тях, без да губят реализираната доходност.

С iuvoSAVE платформата продължава своята мисия да предоставя достъпни и ефективни инвестиционни решения за всеки. Новото мобилно приложение съчетава удобството на цифровите технологии с прозрачността и сигурността, характерни за компанията. Независимо дали човек е начинаещ инвеститор, или опитен професионалист, iuvoSAVE предоставя всички необходими инструменти, за да може всеки лесно да увеличи своите спестявания и да постигне финансовите си цели.

*Iuvo не е банка или  инвестиционен посредник. Средствата, инвестирани през платформата, не  са депозити и поради това  не са гарантирани от закона, нито е гарантирана тяхната  доходност.

** Групова гаранция в P2P инвестирането представлява подпомагане на компаниите, които са част от обща административна структура, в случая MFG, чрез финансови и други ресурси с цел растеж или при необходимост, погасяване на задълженията си.

В iuvo се предлага за всички кредитни оригинатори, част от MFG, както и за инвестициите чрез iuvoSAVE.

Последна актуализация: 12:12 | 30.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още
Финанси виж още