IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Visa разочарова Wall Street за първи път от години

Акциите на базираната в Сан Франциско компания поевтиняха с над 3% в следпазарната търговия във вторник в Ню Йорк

12:02 | 24.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Visa Inc. не успя да отговори на очакванията за приходите през фискалното трето тримесечие – рядко явление за най-голямата платежна мрежа в света.

Акциите на базираната в Сан Франциско компания поевтиняха с над 3% в следпазарната търговия във вторник в Ню Йорк.

Нетните приходи за периода до 30 юни са били в размер на 8,9 млрд. долара, съобщиха от Visa, цитирани от Bloomberg. Това е с около 60 млн. долара – или 0,6% - по-малко от средната оценка на анализатори в проучване на медията. За последно компанията не успя да отговори на прогнозите с дори още по-малка разлика през 2020 г.

Коригираната печалба за тримесечието е нараснала с 9% до 4,9 млрд. долара, което е 2,42 долара на акция, което също е с малко под прогнозата на Wall Street за 2,43 долара.

Картовите разходи в световен мащаб са нараснали с 4,9% спрямо година по-рано. В САЩ, откъдето Visa получава приблизително 40% от приходите си, разходите са се увеличили с 5,1%. Продажбите на дребно в страната – с изключение на автомобили, са нараснали миналия месец с най-много от три месеца в знак, че икономиката все още се представя силно.

В същото време през юни федерален съдия отхвърли споразумение за 30 млрд. долара, което Visa и конкурентът Mastercard Inc. бяха постигнали по-рано през годината с търговци в опит да решат дългогодишен спор за такси.

Според съдия Марго Броди споразумението „непропорционално и несправедливо“ ще е в полза на малките местни търговци за сметка на по-големите компании като Walmart и Target и Visa и Mastercard изглежда са способни да преглътнат „значително“ по-скъпа сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 24.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още