IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компенсацията за неприети в общински градини деца над 3 години се увеличава на 510 лева

Запазва се размерът на помощта за родители на деца до 3 години, неприети в общински ясли

12:27 | 24.02.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Петко Налбантов, БГНЕС
Снимка: Петко Налбантов, БГНЕС

Компенсацията за семействата, чиито деца след 3-годишна възраст не са приети в общинска детска градина, се увеличава на 510 лева от 470 лева.

Това предлага Министерството на образованието в проект на заповед, качена за обществено обсъждане на сайта на ведомството, съобщава БНР.

Право на помощ имат всички родители на деца от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас. Условие е родителите да са кандидатствали и децата им да не са били приети в общинско детско заведение.

Помощта за родители, чиито деца на възраст до 3 години не са приети в общинска детска ясла, се предвижда да остане в същия размер – 457 лева.

Условията за получаване на помощите няма да се променят.

Заповедта на министър Галин Цоков е публикувана на сайта на Министерството на образованието и науката за обществено обсъждане и в раздел „Делегирани бюджети“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 24.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
gluposti1
преди 4 месеца
Съобразно чл. 2, ал. 1 от Наредбата (не ми стига за цитиране), приета с ПМС 206 от 23.10.2023 г. (ДВ брой 90 от 27.10.23), размерът на компенсацията за неприети деца под 3 години в държавна/общинска ясла не може да надвишава средния месечен размер на средствата от държавния бюджет за издръжката на дете в предучилищно образование, за който размер има проект от 457 лв. за 2024 г. да се повиши до 510 г. Това се отнася и за децата в яслени групи. Поправете си изречението в абзац 4. И тия 470 лева...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още