IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пет заявления за участие са подадени в процедурата за Фонд „Иновации в предприятията“

Фонд на фондовете ще избира кандидат за управлението на 32,17 млн. евро в подкрепа на стартъп екосистемата

19:51 | 28.10.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Пет заявления са получени във Фонд на фондовете за управлението на 32,17 млн. евро в подкрепа на стартъп екосистемата чрез Фонд „Иновации в предприятията“, финансиран със средства по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

От Фонд мениджър на финансови инструменти в България посочват, че това е втора процедура за избор на фонд мениджър с ресурс по ПКИП 2021-2027, като избраният кандидат ще има задачата да осигури и допълнително съфинансиране от частни инвеститори.

Кандидатите, подали заявления в определения срок, са: Обединение „Морнингсайд Хил II“, Обединение "Планет 9 Венчърс", Обединение "Иновейшън Кепитъл II", Обединение "Витоша Венчър Партнърс Фонд II" и Обединение "Компаунд Кепитъл".

Основната цел на финансовия инструмент е да насърчи създаването и използването на иновации от страна на предприятията.

От Фонд мениджър на финансови инструменти в България напомнят, че инвестиционният период е до 31 декември 2029 г., а срокът на фонда ще бъде 10 години, с възможност за удължаване до 1+1 години.

След отваряване на заявленията ще се извърши проверка на кандидатите за съответствие със заложените критерии за подбор. Допуснатите до следващия етап в процеса по подбор ще получат покана за предоставяне на първоначални оферти. При избора на фонд мениджър с основна тежест ще бъде оценяван опитът на предложения екип с дялови инвестиции, съобщиха от Фонд на фондовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 28.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още