IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Morgan Stanley е скочила с 32% през третото тримесечие

Нетните приходи на подразделението за управление на благосъстоянието - ключова област за Morgan Stanley - възлизат на 7,27 млрд. долара

15:41 | 16.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Печалбата на Morgan Stanley за третото тримесечие на годината се е повишила с 32% благодарение на оживлението при сключването на сделки, което насърчи и конкурентите ѝ, предава Ройтерс.

В сряда инвестиционната банка отчете печалба в размер на 3,19 млрд. долара, или 1,88 долара на акция, за трите месеца, приключили на 30 септември. За сравнение, година по-рано печалбата възлизаше на 2,41 млрд. долара, или 1,38 долара на акция.

Съживяването на емитирането на корпоративен дълг, първичните публични предлагания и сливанията увеличиха печалбите на инвестиционните банки през тази година.

Тъй като пазарите продължават да отчитат рекорди, а Федералният резерв на САЩ вече започна цикъла на облекчаване на паричната си политика, банкерите изразяват оптимизъм, че активността в областта на сливанията и придобиванията ще продължи да се възстановява след двегодишна суша.

Приходите от инвестиционно банкиране на Morgan Stanley са скочили с 56% през третото тримесечие, сочи още публикуваният днес финансов отчет.

В рамките на индустрията по данни на Dealogic приходите от инвестиционно банкиране в световен мащаб са нараснали с 21% през първите девет месеца на годината, като в Северна Америка те са се увеличили с 31%.

Нетните приходи на подразделението за управление на благосъстоянието - ключова област за Morgan Stanley - възлизат на 7,27 млрд. долара в сравнение с 6,40 млрд. долара преди година.

Под ръководството на бившия главен изпълнителен директор Джеймс Горман финансовата институция разшири дейността си в областта на управлението на богатството като начин за диверсифициране на бизнеса и генериране на по-стабилни приходи от търговията и инвестиционното банкиране, които могат да бъдат нестабилни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 16.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още