IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

tbi bank с по-висока печалба за полугодието на 2024 г.

За пореден път акционерите решиха да подкрепят органичния ръст на групата, като я капитализират изцяло

12:48 | 10.10.24 г.
Съдържание на tbi
Снимка: tbi
Снимка: tbi

След преглед от външните одитори на междинните финансови отчети за първата половина на 2024 г. tbi bank обяви по-висока нетна печалба от първоначално докладваната, която достига 24,4 млн. евро (надвишаваща с 1,2 млн. евро по-рано обявените данни). Този резултат отбелязва ръст от 24% спрямо печалбата за същия период на предходната година.

В допълнение, акционерите на банката решиха да реинвестират печалбата за първото полугодие на 2024 г., за да подкрепят органичния ръст на групата и развитието на ключовите продукти – tbi bank app и карта neon. По-рано през годината акционерите взеха решение за капитализиране и на цялата печалба за 2023 година.

„Благодарни сме на акционерите за постоянната им подкрепа за развитието ни. Това ни дава възможност да изпълняваме стратегията си за растеж и да инвестираме в настоящи и нови продукти и услуги, с които правим живота на клиентите по-лесен“, казва Питър Барон, главен изпълнителен директор на tbi fs.

Последна актуализация: 12:48 | 10.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още