IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Конкурсът „Най-добра българска фирма на годината“ е отворен за кандидатстване

Fibank поставя ESG политиките  и устойчивото развитие в центъра  на дванадесетото издание на  конкурса

12:42 | 08.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Първа инвестиционна банка
Снимка: Първа инвестиционна банка

За дванадесета поредна година Първа инвестиционна банка (Fibank) организира престижния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“. Той има за цел да отличи най-успешните български компании и бизнес практики.

Фокусът на тазгодишното издание е върху ESG политиките и принципите на устойчивото развитие, които са неразделна част от модерното корпоративно управление. Те спомагат за изграждането на устойчиви бизнес модели, привличат инвеститори и партньори, осигуряват баланс между рентабилност и социална отговорност, и създават добавена стойност, както за бизнеса, така и за обществото.

В състава на журито влизат доказали се професионалисти. Те ще определят кои фирми са показали устойчив растеж, силни пазарни позиции, иновативност и успешно налагане на бранда на национално и международно ниво. Следването на добрите практики, въвеждащи и спазващи устойчивото развитие и ESG политиките, ще бъдат оценявани в специална група нови индикатори, добавена към формата за кандидатстване. Членовете на журито включват: Никола Бакалов – главен изпълнителен директор (CEO) и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка, финансиста Емил Хърсев, социолога Кънчо Стойчев – председател на Съюз „Произведено в България“, Венелина Гочева – собственик и управител на „Медийна група България“.

Конкурсът вече е отворен за кандидатстване, като фирмите трябва да попълнят кратък електронен въпросник, който е достъпен на интернет страницата на конкурса – www.naidobrafirma.bg

За да участват, компаниите трябва да бъдат с български капитал и да представляват българска марка. Крайният срок за номинациите е 11 ноември 2024 г.

Отличията се разпределят в няколко категории - „Микро- и малка фирма“ и „Средна и голяма фирма“, като специално за жените предприемачи журито и организаторите връчват отделна награда - „Най-успешна българка в бизнеса“. Носителите на приза „Награда на публиката“ се определят от подкрепилите онлайн своя фаворит на сайта на конкурса.

Като най-голямата банка с български капитал Първа инвестиционна банка има стратегическа роля в подпомагането на икономическото развитие на страната и е сред водещите кредитни институции, финансиращи българския бизнес. В непрестанно глобализиращата се икономика, Fibank насърчава българските фирми и техните възможности да се конкурират на световно ниво.

Всяка година конкурсът привлича значителен интерес, като в предишното му издание бяха номинирани близо 300 успешни компании.

Последна актуализация: 12:42 | 08.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още