IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В класацията на Euromoney: „УниКредит“ е най-добрата банка за валутна търговия в ЦИЕ

Групата на „УниКредит“ получава отличието за региона, в който обслужва 6 милиона клиенти на девет пазара

13:13 | 03.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
снимка: „УниКредит“
снимка: „УниКредит“

„УниКредит“ получи ново признание – за най-добра банка за валутна търговия в Централна и Източна Европа в наградите Euromoney's Foreign Exchange Awards. Групата на „УниКредит“ получава отличието за региона, в който обслужва 6 милиона клиенти на девет пазара, в това число и България.

Euromoney има дългогодишна история  в оценяването на най-добрите банки в областта на валутния обмен, като сравнява финансовите институции въз основа на техните резултати и пазарен дял. При оценяването тази година международното жури изиска от участващите банки да представят примери за скорошното развитие, растеж и постижения в различни сфери.

Наградата за най-добра банка за валутна търговия на „УниКредит“ е резултат от разумната стратегия, основана на поставяне на клиента в центъра и дигиталната трансформация на тези услуги: с непрекъснати инвестиции в технологии и създаване на изключително клиентско преживяване, „УниКредит“ постоянно укрепва пазарната си позиция във валутния бизнес в ЦИЕ, в това число и в България

„Фокусът на „УниКредит“ върху клиента и добре развитата ни мрежа осигуряват широк набор продукти в областта на валутната търговия за всички наши клиенти - мултинационални корпорации, финансови институции, местни корпорации, публични клиенти, клиенти на дребно и частни клиенти. Нашите валутни продукти и услуги помагат на клиентите да приложат най-добрата валутна стратегия, независимо дали става въпрос за местни или международни пазари. Тази награда потвърждава силното ни присъствие в Централна и Източна Европа, а отзивите на нашите клиенти са най-доброто доказателство за нашето въздействие“, коментира Микеле Амадеи, директор „Корпоративно банкиране“ за ЦИЕ на „УниКредит“.

„Радваме се на тази награда, която не само подчертава лидерската ни позиция и експертиза в областта на валутните продажби и търговия, но и потвърждава, че сме на прав път в изпълнението на стратегията ни да сме безапелационен номер едно в корпоративното банкиране в страната. Непрестанно инвестираме в подобрение и дигитализация на услугите ни, за да предложим на своите клиентите уникална продуктова платформа“, допълва Борислав Бангеев, директор Корпоративно банкиране на „УниКредит Булбанк“.

UCTrader

Платформата UCTrader FX се превърна в едно от ключовите конкурентни предимства на „УниКредит“ в региона на Централна и Източна Европа. През последните няколко години UCTrader се утвърди като входна врата за клиентите на банката към света на електронните валути. Тя служи като мощен инструмент, с който клиентите могат да търгуват самостоятелно с различни валутни продукти. По-конкретно, платформата позволява с едно кликване да се сключват спот, форуърд и FX суап сделки, при които потребителите могат да подават поръчки, да имат достъп до персонализирани работни зони и да наблюдават историята на сделките си в сигурна търговска среда. Дигиталната услуга улеснява достъпа до валутна търговия с което повишава ефективността, сигурността и скоростта за сключване на сделките за клиентите.

Последна актуализация: 13:13 | 03.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още