IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Клиентите могат да открият срочен депозит в tbi bank app за секунди, с минимална сума от 1 лев или 1 евро, и да изберат срок от 3 до 36 месеца

14:04 | 18.09.24 г.
Съдържание на tbi
Лукас Турса. Снимка: tbi
Лукас Турса. Снимка: tbi

В среда на понижаване на лихвените проценти от Централните банки в България и Европа, вследствие от намаляващата инфлация, tbi bank отново излиза с добри новини за българите със спестявания. Лихвите по срочни депозити в приложението tbi bank app достигнаха 3,5% - възможно най-високата годишна доходност от срочен депозит на българския пазар. Наскоро банката повиши и лихвите по тримесечните и шестмесечните депозити в мобилното приложение (съответно до 1,2% и 1,4%), и добави водеща за пазара годишна лихва по гъвкавата спестовна сметка „Касичка“ (1%).

Клиентите могат да открият срочен депозит в tbi bank app за секунди, с минимална сума от 1 лев или 1 евро, и да изберат срок от 3 до 36 месеца. Необходимо е единствено предварителното инсталиране на приложението на tbi, което дава достъп до пакет от безплатни услуги за ежедневните банкови нужди. Процесът по откриване на депозит е бърз, удобен и сигурен, тъй като средствата до 196 хил. лв. са защитени. Както и при останалите услуги в приложението на tbi – няма такси за откриване, поддръжка и закриване на депозит.

В tbi bank app клиентите с различни спестовни навици и цели могат да изберат между традиционен срочен депозит за по-дългосрочните си планове или гъвкавата спестовна сметка „Касичка“, която също носи най-добрата за подобен продукт годишна доходност от 1% и дава достъп до спестяванията по всяко време.

Банката обслужва и клиенти, които предпочитат да получат спестовен съвет или да открият депозит в един от 56-те офиса в цялата страна. Всички оферти за депозити в лева, евро и щатски долари в tbi bank са достъпни тук.

„Всички спестяват – от децата за нова игра, през тийнейджърите за нов смартфон, до възрастните за своите планове и мечти. Ние не само предоставяме едни от най-високите лихвени проценти по депозити и спестовна сметка „Касичка“, но се опитваме да напомним на хората колко важно е да спестяват, да им помогнем да изградят спестовни навици и по този начин да ги стимулираме да сбъдват мечтите си. Вече виждаме, че ножицата между инфлацията и лихвените проценти по депозити постепенно се затваря и това прави момента подходящ за откриване на дългосрочен депозит не само заради сигурността, но и заради доходността, която вече може да надвиши инфлацията“ – казва Лукас Турса, изпълнителен директор, tbі bank.

Все повече българи избират tbі за своите спестявания – банката наскоро достигна 2,5 млрд. лв. привлечени средства и регистрира впечатляващ ръст от близо 40% на депозитния портфейл, което е много над средното за пазара.

Последна актуализация: 14:04 | 18.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още