IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

12:32 | 24.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank.

Тя е част от цялостния подход на банката за създаване и внедряване на интегрирани HR решения в подкрепа на бизнеса.

В рамките на програмата Sustainable Future ще бъдат наети стажанти за звена в Централно управление на банката и за клоновете в София и страната. Стажантската програма ще включва активности, обучения и презентации, работа и участие в проекти и задачи с фокус върху:

  • устойчивост - акцент върху устойчивото развитие в основни функции и направления в бизнеса, с визия и мисия за принос към едно по-добро бъдеще;
  • дигитализация - акцент върху развитие на търсени и ценени на пазара на труда дигитални компетенции; специални стажантски позиции за изграждане на умения и опит за предпочитаните от жени работни места в областта на STEM (наука, технологии, инженерство, математика);
  • индивидуално професионално ориентиране - център за кариерно консултиране и подпомагане на стажантите в избора им на успешен път към професионално и кариерно развитие.

Други активности, включени в протичането на стажантската програма през 2024 г., са участие в специално въвеждащо обучение за наетите стажанти, избор и награждаване на „Стажант на месеца“, генериране на идеи и предложения от стажантите за развитие на продукти, програми и процеси, награждаване на най-добрите получени идеи, организиране и провеждане на събитие за закриване на програмата с участие на всички стажанти и ментори, награждаване на най-отличилите се стажанти.

Програмата е насочена към всички млади хора в началото на професионалния им път, които искат да развият знания в посока устойчива трансформация на бизнеса и виждат тяхната водеща роля като агент на промяната. Успешните кандидати за стаж във Fibank са инициативни, активни и мотивирани за работа по интересни и значими проекти, любознателни и търсещи решения и практически опит за постигане на по-добро бъдеще и развитие.

Основните конкурентни предимства на Стажантската програма на Първа инвестиционна банка са максималната гъвкавост и индивидуалният подход при определянето на време и начин на работа – изцяло съобразени с възможностите и предпочитанията на всеки стажант. В общия случай продължителността на Стажантската програма е до 3 месеца, като с всеки стажант индивидуално се договаря предпочитан период на стажа.

След приключване на Стажантската програма, Fibank ще създаде база данни с контакти на стажанти, имащи потенциал и отговарящи на високите стандарти за работа и кариерно развитие в ПИБ. За избрани стажанти с отлично представяне и мотивация за постоянна работа, Fibank може да предложи реална възможност за професионална реализация веднага след или още преди приключване на програмата.

Последна актуализация: 12:32 | 24.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още