IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

УниКредит Булбанк е „Най-добра банка за корпоративно банкиране“

Групата на УниКредит спечели общо 18 отличия в международна класация, а главният изпълнителен директор Андреа Орчел е „Банкер на годината“

14:14 | 23.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Андреа Орчел. Снимка: УниКредит Булбанк
Андреа Орчел. Снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк е „Най-добрата банка за корпоративно банкиране“ в България в най-новата класация на международното издание Euromoney. Авторитетните отличия бяха връчени на церемония в Лондон в края на миналата седмица.

Банките от групата на УниКредит получиха общо 18 отличия, в това число и „Банкер на годината“ за главния изпълнителен директор Андреа Орчел като признание за изключителното му лидерство и за отличните резултати, постигнати от УниКредит през 2023 г., благодарение на стратегическия план UniCredit Unlocked. Сред наградите на УниКредит са и регионалните призове за „Най-добра банка за управление на богатството“ и „Най-добра банка за транзакционни услуги“ за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

УниКредит Булбанк е безапелационен лидер в корпоративното банкиране в страната с пазарен дял от над 20% във фирменото кредитиране (към края на първото тримесечие на годината). Банката е основен финансов партньор на компаниите, опериращи в България - две от всеки три компании с оборот до 100 млн. лв. работят с УниКредит Булбанк и три от всеки четири големи компании (с оборот над 100 млн. лв. годишно) също са клиенти на УниКредит Булбанк.

„Благодарен съм на всички колеги от банката, с които работим заедно, за да предоставим най-добрите продукти и услуги на нашите клиенти. Тази награда е истинско признание за постигнатото досега - за отдадеността и упоритата работа на целия ни екип и за доверието на клиентите, с които постигаме устойчиви успехи през годините“, каза Борислав Бангеев, Директор "Корпоративно банкиране" на УниКредит Булбанк.

Банката непрестанно инвестира в разработка на нови функционалности, с които да направи обслужването на корпоративни клиенти още по-лесно, сигурно и удобно за тях. Една от най-значимите иновации, представена наскоро, е изцяло дигиталната платформа за обмен и подписване на документи за фирми - Digital Documents Exchange. 

Последна актуализация: 14:14 | 23.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още