IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Инвестбанк“ е „Банка на годината за най-добър действащ банков дигитален проект“

Финансовата институция бе наградена за внедряването на услугата „Мултибанкинг“

09:43 | 08.07.24 г.
Съдържание на Инвестбанк
Снимка: Инвестбанк
Снимка: Инвестбанк

„Инвестбанк“ получи престижното отличие „Банка на годината за 2023 за най-добър банков дигитален проект” по време на Церемонията по награждаване на тазгодишните награди „Банка на годината“, организирани от Асоциация „Банка на годината“.

Финансовата институция бе наградена за внедряването на услугата „Мултибанкинг“, която предоставя възможност на клиентите на институцията да следят лесно наличности и движения по сметките си в други банки и да оперират удобно с всички свои средства от едно място, използвайки платформите интернет банкиране или Ibank Mobilе от „Инвестбанк“. Мултибанкингът може да се използва както от физически, така и от юридически лица, а чрез услугата клиентите спестяват време, улесняват банкирането си и получават актуална информация за своето финансово състояние.

„Мултибанкингът е част от стратегията за иновации и технологично развитие на финансовата институция и издига клиентското преживяване на по-високо ниво. Това е и първият по-значим проект положил основата на нашия път към дигитализация, който продължаваме да надграждаме и днес“, каза по време на церемонията Светослав Миланов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Инвестбанк“.

„Внедряването на нови технологии и дигитализация са движещата сила за „Инвестбанк“. Не технологиите обаче са нашата цел, те са средството, с което успяваме да постигнем по-висока клиентска удовлетвореност и оптимизация на процесите. Целта ни е да създадем устойчива среда за следващия етап от развитието ни и позиционирането ни като модерна дигитална банка“, сподели пред присъстващите Миланов и допълни, че „подобна награда в навечерието на юбилея на финансовата институция, която тази година навършва 30 години, е сериозна заявка и предполага отговорности и обещание, че ще продължим да надграждаме постигнатото и да оправдаваме доверието на нашите клиенти“.

В продължение на стратегията си за дигитализация, „Инвестбанк“ ще продължи да развива портфолиото си от дигитални продукти и услуги. През 2024 г. финансовата институция интегрира изкуствен интелект в системите си за сигурност и реализира проект за роботизация на работни процеси. „Инвестбанк“ е първата банка в България, която през настоящата година пусна алтернатива на SMS плащането за паркиране чрез услугата blink parking, а през blink P2P предостави на своите клиенти възможността да извършват незабавни плащания по мобилен номер през Ibank Mobile, по аналогия на финтех компаниите. В процес на изпълнение е и проект за иновативни платежни услуги и интеграция с нова модерна система за кредитиране.

Последна актуализация: 09:43 | 08.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още