IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През май 9 застрахователни посредници от ЕС са пожелали да работят в България

През месеца едно застрахователно дружество от страна в ЕС е уведомило КФН, че оттегля намерението си да работи у нас

14:03 | 19.06.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

През май 9 застрахователни посредници от държави от Европейския съюз са заявили намерение да работят на територията на България, като са постъпили и уведомления от 6 за намерение да се оттеглят, съобщават от Комисията за финансов надзор (КФН). С това в края на май броят на застрахователните посредници със седалище в държави членки на ЕС, заявили намерение да извършват трансгранична дейност в България, e 2215.

През май едно застрахователно дружество от ЕС е уведомило Комисията, че оттегля намерението си да извършва дейност в България. Няма нотификации от нови европейски застрахователи за намерение да извършват дейност у нас. С това към края на май броят на застрахователните дружества със седалище в други държави членки на ЕС и европейското икономическо пространство, информирали КФН за намерението си да извършват дейност в България, e 431.

В периода няма български застрахователни дружества или посредници, заявили намерение да работят в държави от ЕС и с това общият брой на местните застрахователи в други държави членки, се запазва на 22, а на застрахователните посредници – на 67.

За периода КФН е получила общо 22 уведомления от компетентните органи на държави от ЕС за застрахователи и застрахователни посредници от държави членки, опериращи в България, в това число уведомления за разширяване на обхвата на извършваната дейност или за предоставяне на информация за промяната на адреси, представители или други обстоятелства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 19.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още