IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Светослав Миланов, изпълнителен директор на „Инвестбанк“, бе отличен за CEO на годината

Финансовата институция получи отличие и за ESG лидер в годишните награди „Компания на годината“

12:26 | 07.06.24 г.
Съдържание на Инвестбанк
Светослав Миланов, изпълнителен директор и председател на УС на Инвестбанк, получава награда от Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ. Снимка: Инвестбанк
Светослав Миланов, изпълнителен директор и председател на УС на Инвестбанк, получава награда от Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ. Снимка: Инвестбанк

Светослав Миланов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Инвестбанк“ АД, спечели наградата за CEO на годината по време на десетото издание на годишните награди „Компания на годината”, организирани от списание и клуб Business Lady. Финансовата институция получи и още едно отличие – награда за ESG лидер.

„За мен е чест да приема това престижно отличие и бих искал да подчертая, че то всъщност е за всички, които работят в „Инвестбанк“. Зад тази награда стои дългогодишен и неуморен труд и тя е особено ценна в момент на икономически турбуленции и сериозни геополитически кризи. Това показва, че ние сме добър екип с добри управленски решения. Преди няколко години „Инвестбанк“ започна своята трансформация от традиционна към модерна дигитална банка. Щастлив съм да приема наградата за CEO на годината именно в навечерието на нашия юбилей – банката навършва 30 години, в които ние винаги сме били до нашите клиенти. Това е сериозна заявка и предполага отговорности и обещание, че ще продължим да надграждаме постигнатото и да оправдаваме доверието на нашите клиенти“, каза Светослав Миланов по време на церемонията.

Изпълнителният директор на „Инвестбанк“ е силно ангажиран с дигиталната трансформация на компанията, а усилията и интересите му в тази област успяха да позиционират финансовата институция като Дигитална банка за 2023 г. Като продължение на тази тенденция, в началото на юни „Инвестбанк“ стана първата банка в България, която пусна услугата blink parking за потребителите на мобилното си банкиране.

От името на банката Светослав Миланов прие и отличието присъдено на финансовата институция във връзка с трансформацията към устойчив бизнес. „Да бъдем ESG лидер е наш приоритет.  В свят, в който устойчивостта се превръща в императив, ние сме твърдо ангажирани с отговорното и устойчиво финансиране. Няма как тези процеси да се случат, ако служителите не припознават идеята за ESG като своя кауза и ние не бихме могли да постигнем този прогрес за толкова кратко време, ако не беше отдадеността на целия екип на „Инвестбанк“. Колеги, тази награда е за вас!“, каза още изпълнителният директор на банката.

В края на май финансовата институция публикува своя първи Комуникационен ESG доклад.

През последната година „Инвестбанк“ насочи своя фокус върху финансирането на проекти в подкрепа на борбата с климатичните промени. Част от тях са свързани с производството на електрическа енергия от възобновяеми източници, други с енергийна ефективност на предприятия. Финансовата институция продължава стремежа си за увеличаване дела на „зелените“ финансирания в своя портфейл.

Основният план за устойчивост на банката определя три общи цели: подпомагане на устойчивия преход в компаниите и обществото, водеща роля в най-добрите управленски практики и лидерство по отношение на социалното въздействие и насърчаване на социалното включване.

Последна актуализация: 12:26 | 07.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още