IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът за управление на богатството на Morgan Stanley надмина пазарните очаквания

Звеното за търговия с акции на американската банка обаче отново разочарова анализаторите

16:23 | 16.01.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Резултатите на бизнеса за управление на богатството на Morgan Stanley надминаха пазарните очаквания, въпреки че звено на американската банка за търговия с акции отново разочарова, засягайки цялата печалба на компанията, съобщава Bloomberg.

Приходите от бизнеса за търговия с фиксирана доходност отчитат лек спад през 2023 г. спрямо предходната година, разочаровайки анализаторите, които очакваха увеличение. В същото време приходите от бизнеса за управление на богатството достигат 6,65 млрд. долара, което е повече от очакваните от анализаторите 6,4 млрд. долара. Този бизнес беше подпомогнат от по-високите лихвени проценти, които осигуриха увеличаване на нетния лихвен доход.

„Налице е силно доверие в макроикономическите перспективи“, изтъква главният финансов директор Шарън Йешая, добавяйки: „Ще потвърдим всички наши финансови цели“.

Инвеститорите насочват фокуса си към съживяване на ключовите операции с фокус върху Wall Street след период на бързо покачване на лихвите, подхранващи печалбите на големите банки с нарастващи нетни приходи от лихви. Най-големите кредитори в САЩ предупредиха миналата седмица, че бъдещето на техния най-голям източник на приходи е помрачено, като Wells Fargo & Co. прогнозира спад от 9% на приходите за тази година.

Тъй като Федералният резерв на САЩ сигнализира, че приключва със затягането на паричната си политика, а банкерите подчертават задържаното търсене на сливания и по-благоприятните пазари, надеждите за съживяване на инвестиционното банкиране се затвърждават.

Този месец бележи началото на нова епоха за Morgan Stanley, след като Тед Пик пое поста на главен изпълнителен директор от ветерана Джеймс Горман. Той поема управлението над банка, която предефинира себе си през последното десетилетие, но и която сега е изправена пред повече скептицизъм от страна на анализаторите относно способността ѝ да продължи да расте по-бързо от конкурентите.

Базираната в Ню Йорк компания приключи миналата седмица продължително разследване на бизнеса ѝ с частна търговия на ценни книжа. Компанията се споразумя да плати 249 млн. долара на Министерството на правосъдието на САЩ и Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) като част от решението.

Бизнесът на Morgan Stanley с търговия с фиксирана доходност отчете 1,43 млрд. долара приходи в сравнение с очакваните 1,48 млрд. долара. При търговията с акции приходите достигат 2,2 млрд. долара в сравнение с прогнозите за 2,26 млрд. долара.

Таксите от консултантска дейност при сделки възлизат на 702 млн. долара спрямо очакваните 535 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 16.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още