IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNY Mellon отчете 50% спад на печалбата в края на 2023 г.

Кредиторът записа еднократен разход от 752 млн. долара, свързан със специална оценка, наложена от FDIC, за възстановяване на средства след фалитите на регионални банки

17:27 | 12.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Angus Mordant/Bloomberg
Снимка: Angus Mordant/Bloomberg

Американската банка Bank of New York Mellon Corporation (BNY) отчете 50% спад на печалбата за четвъртото тримесечие в петък заради еднократни отписвания, включително и такова, свързано с фонда за застраховане на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), съобщава Ройтерс.

BNY записа еднократен разход от 752 млн. долара, свързан със специална оценка, наложена от FDIC, за възстановяване на средства след фалитите на регионални банки в началото на 2023 г. Големите банки са задължени да подновяват фонда, който гарантира потребителски депозити в случай на фалит.

Други водещи кредитори като JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup също отчетоха разходи във връзка с фонда на FDIC.

Друг разход от 150 млн. долара на BNY Mellon бе записан през последното тримесечие на миналата година и заради корекция на продажба на активи от миналата година.

Активите под попечителство на банката са се увеличили с 8% до 47,8 трлн. долара на годишна основа главно заради по-високите равнища на пазара на ценни книжа в края на миналата година и клиентски потоци. Активите под управление на банката също са се увеличили с 8% до 2 трлн. долара.

Широкият индекс S&P 500 приключи миналата година с ръст от около 24%.

Нетните лихвени приходи на BNY Mellon са се повишили с 4% до 1,10 млрд. долара през четвъртото тримесечие.

Приходите от такси на кредитора остават без промяна на ниво от около 3,21 млрд. долара спрямо 3,22 млрд. долара година по-рано.

Нетната печалба е от 256 млн. долара, или 33 цента на акция, спрямо 509 млн. долара, или 62 цента на акция, година по-рано.

Общо приходите са се увеличили с 10% спрямо миналата година до 4,31 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 12.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още