IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултативният съвет към ББР заедно с работодателските организации проведе учредителното си заседание

Асоциациите ще подпомагат банката в разработването на подходящи програми за бизнеса

16:11 | 28.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ББР
Снимка: ББР

Национално представителните работодателски организации изразиха готовност да консултират ръководството на Българската банка за развитие (ББР) при създаването на нови програми и продукти на банковата група. По този начин институцията ще може да предлага адекватни инструменти, които отговарят на финансовите нужди на бизнеса. Това стана ясно на първото заседание на Консултативния съвет, който бе създаден по инициатива на Надзорния съвет на банката.

Консултативният съвет следва да осигури и работещ комуникационен канал между ББР и бизнеса, чрез който да бъдат информирани членовете на организациите за актуалните финансови програми и продукти. Той ще осигури и обществен контрол върху дейността на ББР, като периодично получава и анализира информация относно изпълнението на целите и задачите на банката, разписани в Закона за ББР.

Председател на новия орган е председателят на НС на ББР. Като представители на работодателските организации в него членуват Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Станислав Попдончев – зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК), Васил Тодоров – член на УС на БТПП, Евгений Иванов – член на УС и изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и Владимир Данаилов, експерт от Съюза за стопанска инициатива.

Последна актуализация: 16:47 | 28.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още