IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собствениците на Easy Credit стартират застрахователно дружество

Компанията е получила лиценз за общо застраховане от КФН и ще предлага пет продукта

16:30 | 10.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде на компания на собствениците на Easy Credit, Viva Credit и "Бяла карта" лиценз за общо застраховане.

Дружеството „МФГ Инс“ ЕАД е в процес на учредяване, уточнява се в съобщение на групата Management Financial Group (MFG), изпратено до медиите.

Застрахователният портфейл на компанията ще се състои от пет продукта, които са по четири класа застраховки.

Дружеството ще предлага продукт „Кредит Сигурност“ по клас застраховка „Злополука“, продукт „Кредит Сигурност Плюс“ по клас застраховка „Разни финансови загуби“, продукт „Спокоен път“ по клас застраховка „Помощ при пътуване“, продукт „Закрила на дома“ по клас застраховка „Пожар и природни бедствия“ и продукт „Защитен си“ по клас застраховка „Злополука“.

Локалните структури на MFG в цяла България ще са директен канал за популяризирането на продуктите.

Изпълнителни директори на „МФГ Инс“ са Петър Дамянов и Неделчо Спасов. Петър Дамянов е главен финансов директор на MFG от 2016 г. Притежава магистратура по „Финанси и статистика“ от University of Paderborn, Германия, както и бакалавърска степен по „Международен бизнес и мениджмънт“ от Dickinson College, Пенсилвания, САЩ.

Дамянов е финансов експерт с дългогодишен банков и застрахователен опит. Преди да се присъедини към екипа на MFG, той е част от ръководството на "Алфа Банка – клон България" (понастоящем част от "Юробанк България" АД), на позицията финансов директор, a в продължение на 8 години отговаря за инвестиционната стратегия на MetLife България.

Неделчо Спасов е съосновател на първата компания от Групата на MFG – "Изи Асет Мениджмънт" АД, която от 2005 г. предлага финансиране на потребителите в България, а от няколко години – и в Украйна, Полша, Румъния, Северна Македония.

Неделчо Спасов притежава специализация от Европейския институт по управление на бизнеса (INSEAD), Франция, както и магистратура по „Икономика и управление на индустрията“ от Университета за национално и световно стопанство.

Наскоро друга компания от групата – „МФГ Инвест“, дебютира на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ). Дружеството осъществява инвестиции в стартиращи компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още