IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските борси започват последната си сесия за седмицата с оптимизъм*

S&P 500 все пак се насочва към седмичен спад

17:22 | 25.10.24 г.
Снимка: Yuki Iwamura/Bloomberg
Снимка: Yuki Iwamura/Bloomberg

Американските индекси започват борсовата сесия с повишения, след като широкият измерител S&P 500 сложи край на тридневната си негативна серия и докато инвеститорите очакват добър финал на една волатилна седмица, пише CNBC.

S&P 500 и индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишават с по 0,4%. От своя страна, технологичният Nasdaq Composite прибавя 0,6%.  

S&P 500 се понижи с 0,4% от началото на седмицата, докато Dow изтри 1,7% за периода. Междувременно Nasdaq е на път да запише седмия си седмичен ръст, повишавайки се с 0,3 на сто за същото време.

Тези движения следват ден на смесена търговия на Wall Street в четвъртък. Nasdaq се присъедини към S&P 500 и завърши сесията с ръст, като и двата индекса бяха подкрепени от ралито на Tesla след публикуването на финансовия ѝ отчет. Цената на акциите на производителя на електромобили записа най-добрия си ден от повече от десетилетие, след като инвеститорите останаха доволни от по-високата от очакваното печалба на Tesla и от очаквания от главния изпълнителен директор Илон Мъск за растежа през следващата година.

Спадът в доходността по държавните облигации също даде тласък нагоре на S&P 500 и Nasdaq, смята Меган Хорнеман, главен инвестиционен директор във Verdence. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа значително се охлади от тримесечните си върхове, след като премина границата от 4,25% по време на сесията в сряда.

„Това има много общо с понижението на лихвените проценти“, коментира Хорнеман.

Стойността на книжата на производителя на обувките Ugg и Hoka – Deckers Outdoor, се повиши с 14%, след като резултатите на компанията успяха да надминат очакванията. Deckers отчете печалба от 1,59 долара на акция, над прогнозата за 1,24 долара на акция, очаквана от анализатори, анкетирани от LSEG. Приходите са достигнали 1,31 млрд. долара, значително повече от консенсусната прогноза за 1,20 млрд. долара.

Преди началото на борсовата сесия цената на акциите на Digital Realty Trust пък скочи с 11%, също благодарение на отчета на компанията и повишаването на прогнозата за годишните ѝ приходи до 5,6 млрд. долара.

*Данните са актуални към 17:10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 25.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още