IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Загуби за над 25 млн. лв. забавят инвестициите в "Градус"

Болест по птиците засегна разплодните яйца на компанията

09:50 | 25.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Градус
Снимка: Градус

Мащабната инвестиционна програма за над 30 млн. лв, обявена от "Градус" АД през юли месец, се отлага във времето. Причината: компанията уведомява за регистрирано огнище на птичи грип в животновъден обект за родителски стада за разплодни яйца, опериран от дъщерното дружество "Милениум 2000" ЕООД и намиращ се в землището на с. Болярско, обл. Ямбол.

По предварителна оценка на мениджърския съвет на "Градус" АД очакваните загуби, ведно с пропуснатите ползи от нереализираните продажби на разплодни яйца за следващите 12-18 месеца, се оценяват на не по-малко от 25 млн. лв.

От мениджърския екип на "Градус" АД подчертават, че това форсмажорно обстоятелство всъщност не променя размера на оповестената инвестиционна програма на групата, а по-скоро забавя срока за реализацията й.

Изглежда отлагането на изплащане на дивиденти в следващите няколко години е неизбежно поради съществения размер на очакваните загуби.

От БАБХ напомнят, че инфлуенцата при птиците не представлява опасност за човешкото здраве.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Последна актуализация: 10:52 | 25.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още
Финанси виж още