IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силна волатилност обхвана щатските индекси в края на сесията

Акциите на General Motors поскъпнаха с над 10%, след като отчетът на американския автомобилен концерн за третото тримесечие засенчи очакванията на анализаторите

23:18 | 22.10.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията без единна посока на фона на силна волатилност в последния час на редовната търговия, съобщава CNBC.

Малко преди края индексите на Wall Street бяха на положителна територия, но силната волатилност в последния час ги тласна в различни посоки.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете спад от 0,02% до 42 925,09 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,05 на сто до 5851,22 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,18% до 18 573,13 пункта.

Трейдърите продължават да следят внимателно сезон на отчетите в САЩ, като се очаква до края на седмицата своите резултати да представят Tesla, Coca-Cola и Honeywell.

Цената на акциите на General Motors се повиши с над 10%, след като отчетът на американския автомобилен концерн за третото тримесечие засенчи очакванията на анализаторите на фона на стабилните продажби на бензинови пикапи и SUV модели и фокуса върху поддържане на малки запаси. GM сега се прицелва в годишна печалба в горния край на предишната си прогноза, а главният финансов директор Пол Джейкъбсън отхвърли икономическите опасения за потребителите.

Книжата на Phillip Morris поскъпнаха с около 9%, след като производителят на цигарите Marlboro повиши прогнозата си за годишната печалба.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 22 октомври. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 22 октомври.

Акциите на Verizon изтриха над 4,5% от стойността си, след като компанията не успя да изпълни прогнозата за приходите си за третото тримесечие. Verizon отчете 10% спад на обема на подновените смартфони, след като високите лихвени проценти принудиха клиентите да свият разходите си. В резултат на това продажбите на мобилно оборудване се свиха с 9 на сто през тримесечието.

Към момента приблизително една пета от компаниите в  S&P 500 са представили финансови отчети за този сезон, като голяма част от тях засенчват прогнозите.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нарасна съответно до 4,208% и 4,498 на сто.

Доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, записа ръст от 0,08% до 104,09 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 1,95 на сто до 75,74 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI нарасна с 2,38 на сто до 72,24 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,6 на сто до 2754,30 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 12
Доктор_Проктор
преди 3 дни
А рублата върви към 100 за единица вражеска валута !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още