IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италианското дружество на "Булметал" е сключило договор за над 3 млн. евро с алжирски клиент

Cevolani Italy Srl ще прави линия за производство на кутии за мляко на прах за компания от северноафриканската страна

12:06 | 22.10.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Италианското дъщерно дружество на производителя на метални опаковки за хранително-вкусовата и химическата индустрия „Булметал“ АД е сключило нов договор с клиент от Алжир, съобщават от компанията чрез Българската фондова борса (БФБ).

Договорът на Cevolani Italy Srl с алжирската фирма е за изграждане на производствена линия за производство на кутии за мляко на прах.

Стойността на договора е за 3,15 млн. евро, а срокът за изпълнение е 12 месеца, посочват от „Булметал“.

С този договор компанията запълва 80% от капацитета си за производство за 2025 г., добавят от дружеството.

В началото на този месец от „Булметал“ обявиха, че германската дъщерна компания - BIBRA Biagosch and Brandau Germany GmbH, ще прави производствена линия за производство на дълбоко изтеглени метални кутии с размер ф73х30 мм за италиански клиент. Договорът е за 1,775 млн. евро.

Продажбите на машини и технологични линии допринесоха най-много за финансовия резултат на „Булметал“ за първата половина на 2024 г. Компанията отчете 14% ръст на консолидираните приходи от продажби за шестмесечието до 53,8 млн. лева и нетна печалба в размер на 3,8 млн. лева в сравнение със загуба за същия период на 2023 г. Само приходите от продажби на машини нарастват повече от два пъти на годишна база.

В последната година акциите на „Булметал“ поскъпват с над 1% на годишна база, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 63,7 млн. лева.

По-рано тази година компанията сключи договор за финансиране по Плана за устойчивост на България в размер на близо 1 млн. лева, за да повиши производствения си капацитет на аерозолни опаковки. Общата стойност на проекта е за над 4,6 млн. лева, като самофинансирането е за повече от 3,6 млн. лева. Договорът за доставка, монтиране и въвеждане в експлоатация на пресата дружеството подписа през септември.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още