IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси започват със спадове в очакване на нова порция корпоративни отчети*

Импулсът на Wall Street през седмицата вероятно ще зависи от това дали компаниите могат да засенчат очакванията на анализаторите през този сезон

18:09 | 21.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват първата сесия от седмицата с понижения, докато инвеститорите чакат новата порция корпоративни финансови отчети, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,33% до 43 134,24 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,19 на сто до 5853,45 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва понижение от 0,06% до 18 478,86 пункта.

Импулсът при индексите през седмицата вероятно ще зависи от това дали компаниите могат да засенчат очакванията на анализаторите през този сезон на отчетите. Приблизително една пета от компаниите в рамките на S&P 500, включително Tesla, Coca-Cola и General Electric Aerispace, ще представят отчетите си до петък.

До момента около 79% от докладвалите компании надминават пазарните очаквания, но трябва да се има предвид, че само 14% от фирмите в S&P 500 са представили данни.

Акциите на Nvidia поскъпват с 2,46%, докато тези на Alphabet напредват ценово с 0,47 на сто.

Междувременно геополитическите сътресения остават във фокуса на трейдърите. Украинският президент Володимир Зеленски се срещна днес в Киев с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 21 октомври. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 21 октомври.

Зеленски благодари на Джо Байдън за последния пакет от помощи. "Разбира се, в телефонния ни разговор ние обсъдихме много аспекти на сътрудничеството, особено по отношение на Плана за победа, подготовката за зимния период, нашите способности за противовъздушна отбрана. Обсъдихме подробно и пакетите с помощи, които ще бъдат много важни за нас през зимата“, каза президентът на Украйна.

В същото време специалният пратеник на САЩ Еймъс Хохстийн заяви в Бейрут, че Вашингтон работи както с Израел, така и с Ливан, за да намерят формула, която да сложи окончателно край на конфликта помежду им. Резолюция 1701 на ООН, с която е прекратен конфликтът между Израел и ливанската военна групировка "Хизбула" през 2006 г., предвижда в Южен Ливан да не бъдат разполагани каквито и да било войски или оръжия, които не принадлежат на ливанската държава. Подкрепяната от Иран шиитска групировка обаче не прекрати присъствието си там, отбелязва Ройтерс.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 4,158% и 4,464 на сто.

Доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, записва ръст от 0,28% до 103,79 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повишава с 1,22% до 73,95 долара за барел. Тази на американския лек петрол WTI се увеличава с 1,46 на сто до 70,23 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,8% до 2751 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:50 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 21.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още