IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Robinhood стартира маржин търговия във Великобритания

Това ще позволи на потребителите да ползват наличните си активи като обезпечение, за да купуват допълнителни ценни книжа, посочват от компанията

15:12 | 21.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Влад Тенев, снимка: Bloomberg Finance LP
Влад Тенев, снимка: Bloomberg Finance LP

Американската платформа за борсова търговия Robinhood, съоснована от българина Владимир Тенев, стартира маржин търговия във Великобритания, съобщават от компанията, цитирана от CNBC. По този начин потребителите на платформата на британския пазар ще имат възможността да инвестират в по-големи експозиции и да ползват по-малко наличен капитал чрез заемни средства.

От Robinhood посочват, че това ще позволи на потребителите във Великобритания да ползват наличните си активи като обезпечение, за да купуват допълнителни ценни книжа.

Стартирането на маржин търговията идва след неотдавнашното одобрение на продукта от страна на британския финансов регулатор.

Маржин търговията е рядка практика на британския пазар, тъй като местните регулатори смятат, че този инструмент е по-скоро противоречив, тъй като носи висок риск за потребителите, пише CNBC.

Някои платформи в страната ограничават маржин търговията, позволявайки достъп до инструмента само на лица или бизнеси с висока наличност на капитал.

Предложението за маржин търговия на " Robinhood върви с лихвени нива, вариращи от 6,25% за заеми до границата от 50 000 долара до 5,2% за маржин заеми от 50 млн. долара и нагоре.

Българинът Владимир Тенев (Влад Тенев) е съосновател на платформата, като нетното му състояние към момента възлиза на 1,7 млрд. долара, по данни на Forbes.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 21.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още