IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спадът в продажбите на „Софарма“ продължава и през септември

За последно компанията отчете ръст на продажбите през април

15:04 | 21.10.24 г.
Снимка: Софарма АД
Снимка: Софарма АД

„Софарма“ АД отчита спад в продажбите си за септември с 16% спрямо същия месец на предходната година, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com. Вътрешните продажби са се свили с 15%, а износът – с 16%.

За последно компанията отчете ръст на продажбите на годишна база през април, като от май регистрира понижение, водено основно от намалелия износ.

За деветмесечието на 2024 година „Софарма“ АД реализира спад в продажбите от 8%. За периода продажбите на вътрешен пазар растат с 5%, но продажбите за износ се свиват с 15%.

Преди седмица „Софарма“ АД стартира последна процедура за увеличение на капитала чрез наличните варанти от емисия с ISIN BG9200001212. Дружеството ще издаде 623 779 обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 4,13 лв. за една акция, които могат да бъдат записани от притежателите на варанти.

Срокът за упражняване на варантите е 15 работни дни, считано от началната дата за упражняване. Правата по варантите, които не са упражнени до настъпване на падежа на емисията, се прекратяват поради неупражняване.

За последната година акциите на „Софарма“ АД поевтиняват с 0,2%, а пазарната капитализация възлиза на малко над 1 млрд. лв.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 21.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още