IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Бианор Холдинг" е продало почти всички предложени акции от увеличението на капитала

По текущата цена на акциите пазарната капитализация на компанията ще достигне над 98 млн. лева

17:09 | 16.10.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Бианор Холдинг“ АД е продало почти 99% от новите акции, които предложи при последната процедура за увеличение на капитала, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com.

Инвеститорите са купили 4 044 229 нови акции от предложени общо 4 096 711 броя с номинал 1 лева и емисионна стойност 6 лева. Общо 91,5% от акциите, или 3 698 661 броя, са записани от юридически лица, останалите са придобити от физически лица.

Така дружеството е набрало почти 24,3 млн. лева.

Капиталът на компанията се увеличава от 12 290 133 лева на 16 334 362 лева. По текущата цена на акциите – 6 лева за брой, пазарната ѝ капитализация ще достигне малко над 98 млн. лева.                                                                                                                           

Инвестиционен посредник, обслужващ процедурата, е „София Интернешънъл Секюритиз” АД.

Предстои увеличението на капитала да бъде вписано в Търговския регистър и в регистъра на Комисията за финансов надзор. След това новата емисия акции ще бъде регистрирана за търговия на Българската фондова борса (БФБ), посочват от компанията.

Дружеството обяви текущата процедура за увеличение на капитала в края на юли тази година. КФН одобри проспекта за увеличението в началото на септември.

Средствата от това предлагане ще се използват за погасяване на задължение по мостово финансиране за придобиването на „Диджитал Лайтс“ ЕООД и за нови сделки.

Това е третото увеличение на капитала на „Бианор Холдинг“ за малко повече от година. От началото на 2023 г. дружеството увеличи капитала си с над 28 млн. лева чрез първично публично предлагане на акции през БФБ. Набраните средства бяха използвани за реализиране на шест придобивания.

От средата на септември 2024 г. акциите на „Бианор Холдинг“ се търгуват на сегмент Premium на БФБ. През март тази година акциите на дружеството влязоха в индекса на 40-те най-ликвидни компании BGBX40, а при есенното ребрандиране – и в BGTR30.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с почти 44%, а пазарната капитализация възлиза на 73,74 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 16.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още