IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Софарма“ стартира последна процедура за увеличение на капитала чрез варанти

Дружеството ще издаде 623 779 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 4,13 лева, които могат да бъдат записани от притежателите на варанти

19:18 | 14.10.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Софарма“ АД стартира последна процедура за увеличение на капитала чрез наличните варанти от емисия с ISIN BG9200001212, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

„Поради липса на искане за свикване на събрание на притежателите на варанти преди падежа на емисията варанти, стартира последна процедура по увеличение на капитала чрез издаване на до 623 779 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, под условие, че акциите от увеличението бъдат записани от притежателите на варанти емисия ISIN BG9200001212“, посочва се в съобщението.

Дружеството ще издаде 623 779 обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 4,13 лева за една акция, които могат да бъдат записани от притежателите на варанти.

Право да участват в процедурата имат лицата, придобили варанти най-късно 5 работни дни след по-късната дата между датата на оповестяване на настоящото съобщение по чл. 89т, ал. 2 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) в Търговския регистър, на интернет страницата на Информационна агенция „X3news.com“, на интернет страницата на „Софарма“ и на избрания да обслужи увеличението на капитала инвестиционен посредник.

Процедурата се обслужва от „София Интернешънъл Секюритиз“ (СИС).

Срокът за упражняване на варантите е 15 работни дни, считано от началната дата за упражняване.

Правата по варантите, които не са упражнени до настъпване на падежа на емисията, се прекратяват поради неупражняване.

Акциите на „Софарма“ поевтиняват с почти 7% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството достига малко над 1 млрд. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Свързани компании:

Софарма - варанти 2022 г.(SFAW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 14.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още