IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Бианор Холдинг“ придоби сръбската софтуерна компания Badin Soft

Очаква се с придобиването консолидираните приходи на Wiser Technology за 2024 г. да надхвърлят 60 млн. лева

14:47 | 10.10.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията „Бианор Холдинг“ АД, която се ребрандира като Wiser Technology, придоби 100% от сръбския софтуерен разработчик Badin Soft, съобщават от българското дружество чрез сайта x3news.com.

Сумата на сделката не е обявена. В резултат на придобиването основателите на Badin Soft и други ключови служители на компанията ще станат акционери в Wiser Technology. В офиса на сръбската компания в Ниш работят над 100 софтуерни инженери и консултанти. Компанията обслужва фирми от сферите на финансовите услуги и комуникациите, сред които BlackRock, Raiffeisen Bank, Telecom Serbia и Inspira Group.

Очаква се с придобиването консолидираните приходи на Wiser Technology за 2024 г. да надхвърлят 60 млн. лева.

Компанията се стреми да се превърне във водещ доставчик на софтуерни услуги от Централна и Източна Европа. Сред клиентите на Wiser Technology са Airbus, Leonardo, Indra, IBM, IAV, UniCredit, ProCredit, EMAAR, Nokia, DirecTV, Bosch, Legrand, АТ&Т. Wiser Technology си партнира активно с технологични лидери като IBM, Amazon, Google, Microsoft, SAP, McKinsey Digital и E&Y Digital.

От средата на септември акциите на „Бианор Холдинг“ се преместиха за търговия на сегмент Premium на основен пазар на Българската фондова борса (БФБ).

Към момента компанията финализира увеличение на капитала с 24,3 млн. лева чрез публичните пазари в подкрепа на по-нататъшното разрастване, съобщават от дружеството.

За последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с 46%, а пазарната капитализация достига над 74 млн. лв.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 10.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още